Ga naar hoofdinhoud

Selle Français erkent Johnson, Lord Leatherdale en Everdale

Hans Peter Minderhoud en Glock's Johnson TN N.O.P.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Selle Français heeft groen licht voor de dekdienst gegeven aan Glock’s Johnson TN N.O.P.  (v. Jazz). Daarnaast ontvingen ook Lord Leatherdale (v. Lord Loxley II) en zijn zoon Everdale goedkeuring voor het Franse stamboek. 

Glock’s Johnson TN N.O.P. behoort al jaren bij de absolute wereldtop in de dressuur. Onder zijn vaste ruiter Hans Peter Minderhoud vertegenwoordigde hij al vele malen de Nederlandse driekleur op internationale kampioenschappen.

In de fokkerij laat hij ook zijn sporen na met nakomelingen als Bretton Woods, die door Matthias Alexander Rath uitgebracht wordt in de Lichte Tour en Boston STH die met Denise Nekeman in de U25 succesvol is. De KWPN gefokte hengst had zijn dekbrevet al op zak voor onder andere Hannover, Oldenburg en DWB, maar mag vanaf nu dus ook de Franse markt bedienen.

Vader en zoon

Datzelfde geldt voor Lord Loxley-nakomeling Lord Leatherdale en zijn zoon Everdale. Met beide paarden maakt stalamazone van Van Olst Horses Charlotte Fry naam bij de young riders, terwijl ook beide hengsten van toegevoegde waarde blijken in de fokkerij.

Zo staat Lord Leatherdale te boek als vader van onder andere Glamourdale, die in 2014 uitgeroepen werd tot kampioen op de KWPN hengstenkeuring en Fairytale, de in de KWPN voorjaarstest van 2013 gekroond werd tot verrichtingskampioen.

Everdale leverde op zijn beurt onder andere Inclusive, de verrichtingstopper van 2016, en de in datzelfde jaar goedgekeurde Inverness.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook Team Nijhof/Facebook Van Olst Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.