Ga naar hoofdinhoud

Sporttest: 10 voor de rittigkeit van door Lamers gereden Carrico-zoon

Update
Captain Red (v. Carrico)

De voorlaatste sporttest voor springhengsten van dit voorjaar is afgerond. In München-Riem was de topscore van 9,4 gemiddeld voor de vijfjarige Captain Red (Carrico x Escudo I) van Juliane von Fürstenberg. Deze door Ruben Lamers voorgestelde hengst kreeg onder andere een 10 voor de rittigkeit. Ook een pluim op de hoed van de Nederlandse ruiter, vorig jaar kwam Captain Red nog op een 8,01 gemiddeld uit in de sporttest. 

Captain Red, goedgekeurd op de Zuid-Duitse zadelkeuring in Marbach in 2016 en vorig voorjaar erkend door Hannover na zijn 14-dagentest (8 voor de springonderdelen) en  sporttest (8,01 gemiddeld) heeft in een jaar een flinke transformatie ondergaan.

De hengst, die vorig jaar nog werd gereden door de Belg Marc Boes, kreeg nu topcijfers. Naast de 10 voor de rittigkeit een 9,8 voor de totaalindruk en de manieren, een 9,3 voor het vermogen en een 8,2 voor de galop. Op Facebook looft eigenaresse Juliane von Fürstenberg, die samen met Ernst Primosch Gestüt Ziegelhof runt, de opleiding van Captain Red door Lamers.

18 hengsten, 17 geslaagd

In totaal legden 18 springhengsten de sporttest af in München-Riem. Daarvan zakte er eentje dik: de vierjarige DSP-goedgekeurde CE-Win HHA (Clarcon x Cardino) met een 6,72.

Chilano Blue

Bij de vierjarigen was de hoogste score voor de Hannoveraans goedgekeurde Chilano Blue (Chacco’s Son x Carenzo). Hij kwam uit op een 8,57 met een 9,3 voor het vermogen.

Dressuurhengsten

De sporttest in München-Riem is een gemengde. Naast de springhengsten worden vandaag ook de dressuurhengsten beoordeeld. De test is live te volgen via ClipMyHorse.tv.

Uitslag
Catalogus

Captain Red:

Chilano Blue:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook