Ga naar hoofdinhoud

Sterk debuut Stephanie Kooijman met Four Legends

Foto: Melanie Brevink

Stephanie Kooijman bekroonde haar debuut met de KWPN-hengst Four Legends zojuist in De Peelbergen met de overwinning in de klasse Z van de Isah Hengstencompetitie. Barosso en Foundation deelden de tweede plaats.

Vooral in de draftour maakte Four Legends onder zijn nieuwe amazone een uitstekende indruk: veel tact, houding en techniek en heel goed schakelwerk leverden uiteindelijk een 9,5 op. Enigszins royaal, want de lengtebuiging is nog niet optimaal.

Stap en galop

De uitgestrekte stap was heel goed, alleen de eerste verzamelde stap, die rommelig en weinig taktvast was, drukte het cijfer richting 8. In galop zou Four Legends wat meer souplesse en macht mogen hebben. Na een technisch zeer sterk gereden proef kwam 84 punten op het scorebord te staan.

Elastisch

Jan Wolfs en Marriëtte Sanders gaven een puntje minder aan de mooi lang gelijnde en zeer elastisch bewegende Barosso, gereden door Larissa Pauluis. In galop moet de Oldenburgs gekeurde zoon van Bordeaux nog aan kracht en gedragenheid winnen.

Foundation

Ex aequo tweede eindigde Foundation onder Franka Loos. De United-zoon toonde kwaliteit in de basisgangen, maar hij onttrok zich steeds wat aan de lengtebuiging. In de contragalop kwam de hengst één keer plotseling in verzet. Onverwacht, want Foundation had juist daarvoor met gemak de overige oefeningen in galop, waaronder prima wissels, getoond.

Electron en Feel Good

Electron eindigde onder Annemarie Brouwer als vierde (73), de steeds sterker wordende Feel Good (70) moest met de laatste plaats genoegen nemen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook