Ga naar hoofdinhoud

Stougjeshoeve Especiale maakt favorietenrol waar

Welsh B-merrie Stougjeshoeve Especiale won het algemeen dagkampioenschap van de RK in Heteren foto Vivian Hesen
Stougjeshoeve Especiale kwam, zag en overwon vandaag op de regionale keuring van het NWPCS in Heteren. De achtjarige meervoudige kampioensdochter van Breeton Dai overtuigde in haar rasuitstraling en beweging.

Stougjeshoeve Especiale kwam in haar rubriek voor zes tot negenjarige stermerries op kop, voordat ze het volwassenkampioenschap pakte van de sectie B en daarna het sectiekampioenschap.
Ze bleef de jury in het dagkampioenschap overtuigen en pakte daarna ook nog eens de hoogste eer van de dag; het algemeen dagkampioenschap over alle secties.

Het reserve dagkampioenschap ging dit keer naar de sectie Welsh Partbred. De zeer chique en lichtvoetig bewegende driejarige merrie Coelenhage’s Peggy Sue (v. Leuns Veld’s Lord) pakte de titel en mag op de centrale merriekeuring in Kootwijk op voor Ster.

In de sectie A ging het kampioenschap naar de 22-jarige Friars Welsh Doll (v. Pontgam Supreme).
De sectie C kwam op naam van Shamrocklake Wild Heather (v. Nebo Bouncing Rocket).

Bij de Cobs werd dit keer ook flink gestreden, waarna de titel ging naar de jaarlingmerrie Aberlogin Lady Gaga (v. Trevallion Picasso). Zowel de kampioen van de Cobs als van de sectie B (en dus de dagkampioen) was in eigendom van de familie Verbaas.
De driejarige Siepke’s Annabel (v. Vlagberg’s Carway) overtuigde enorm in de sectie NWR, niet alleen door haar rasuitstraling, maar zeker ook door haar enorme bewegingen. Ze werd dan ook overtuigend kampioen van deze sectie.

Lees donderdag meer in De Paardekrant-Horses.nl.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook