Ga naar hoofdinhoud

Successen voor SELL Veulenveiling Brabant

SELL Veulenveiling Brabant mag het lijstje met geveilde toppers aanvullen. Op het WK voor jonge dressuurpaarden drongen de goedgekeurde Don Juan de Hus (Jazz x Krack C) en Vitalis (Vivaldi x D-Day) afgelopen weekend door tot de finale, deze week zullen enkele geveilde merries op de KWPN Paardendagen te zien zijn.

Uit de jaargang 2010 van de SELL Veulenveiling in Deurne komt Florette N.D. (Vivaldi x Sarina van de Klumpert ster prok v. Havidoff) in actie. De zeer aansprekende merrie, gefokt door A.G.J. Vloet uit Haps en in eigendom van B. Bakker uit het Belgische Brecht, was op de Centrale Keuring in De Wolden op 24 juli het kopnummer van de driejarige dressuurmerries. De kersverse elitemerrie scoorde eerder dit jaar al 78 punten in de EPTM.

Ook de driejarige Falony (Cardento x Lugana keur sport-spr. v. Goodwill) heeft goede kansen in Ermelo. Nadat ze onlangs vijfde werd op CK van Gelderland, slaagde ze afgelopen donderdag 8 augustus met zeer hoge punten (83,5) voor de EPTM. Het fokproduct van H. Roeven uit Maasbree werd door de jury geroemd om haar enorm sterke galop en snelle reflexen.

Falony’s eigenaar is Jan van Meever, die ook Fumanda (Ukato x Lumanda pref. prest. sport-spr. v. Fedor, fokker W. Uenk uit Nijbroek) in de veiling kocht. Deze vosmerrie komt niet naar Ermelo, maar heeft op 26 april een uitstekende EPTM test met 87 punten afgelegd.

Van de veulens die in 2010 op Veulenveiling Brabant in Oirschot zijn verkocht, zijn er ook diverse (voorlopig) keur verklaard. Naar Ermelo komt Filegra (Zhivago x Alegra prok v. Tango, fokker J. Honcoop uit Chaam). Deze vosmerrie van P.A. Verzendaal uit Oostvoorne scoorde 80 punten voor exterieur en 85 punten voor beweging en werd derde op de CK van Zuid-Holland.

Niet afgevaardigd maar wel vermeldenswaard is Fiwemmie W (Apache x Wemmie ster prok v. Rhodium, fokker Wildeboer uit Scharmer). Zij scoorde 80/80 tijdens de stamboekopname in Middenbeemsten en is in het bezit van M.J. Grin-Schriek uit Lutjebroek.

De SELL Veulenveiling Brabant vindt dit jaar op 7 september op NHB Deurne plaats.

Bron: Horses/ SELL veulenveiling Brabant

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook