Ga naar hoofdinhoud

SWB onderneemt positieve actie ten aanzien van liesbreuk bij goedgekeurde hengsten

Hans Peter Minderhoud en Florencio

Het begon bij Florencio die in een vroeg stadium aan een liesbreuk is geopereerd, daarna volgden de Zweedse hengsten Bocelli en JJ RayBan die de zelfde soort problemen hadden. In de regelgeving van de Zweedse Ministerie van landbouw staat dat alle hengsten die lijden aan een liesbreuk of andere afwijkingen moeten worden afgekeurd voor de fokkerij. Maar het Zweedse stamboek heeft aan deze drie hengsten dispensatie verleend en mogen in Zweden weer dekken.

Zweedse Universiteit voor Landbouwwetenschappen onderzoekt nu bij paarden de erfelijke factoren van een liesbreuk zodat de regelgeving ten aanzien van liesbreuken en andere afwijkingen kan worden aangepast.

Bron Ridehesten.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook