Ga naar hoofdinhoud

Tal Milstein richt zich op fokkerij

Vijf jaar geleden kocht de in België gevestigde springruiter en handelaar Tal Milstein een hengstveulen op de BWFA Foal Auction in Beervelde. Afgelopen jaar werd het veulen van destijds onder de naam Luigi d'Eclipse kampioen van de Zangersheide-hengstenkeuring. Niet verbazingwekkend, want Luigi’s grootmoeder is de Belgische kampioene Aluna. En nu is er een nieuwe activiteit toegevoegd aan Tal Milstein Stables (TMS), te weten fokkerij.

Tal Milstein: “Soms krijgen we uit de handel een merrie terug, vanwege een blessure of omdat ze met pensioen gaat. Zo heb ik de afgelopen jaren een dozijn merries verzameld waarmee ik nu fok. Dit jaar verwacht ik twaalf veulens.”
“Behalve deze fokmerries hebben we ook een aantal hengsten die actief zijn in de topsport. Maar ik weet niet zoveel over de fokkerij. Daarom heb ik besloten te gaan samenwerken met Simon Riquière van Hunters Studfarm. We bieden onze beste fokhengsten nu gezamenlijk aan onder de naam Exclusive Breeding Stallion.”
Op maandag 22 februari vindt de eerste hengstenshow van Tal Milstein Stables plaats in de Azelhof in Lier. Bij deze gelegenheid neemt de tweevoudige winnaar van de Sires of the World Hunters Scendix afscheid van de sport.
Bron: persbericht / Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook