Thuiskeuring Noord-Brabant: Zeven dressuurmerries ster verklaard

Op de eerste KWPN thuiskeuring in Noord-Brabant verdienden zeven van de elf aangeboden dressuurmerries het sterpredikaat. Met 75 punten voor exterieur werd daarvan Danira (De Niro x Flemmingh) gefokt door H.P. Meerte en geregistreerd bij J. Wilmink het hoogst beoordeeld. 

De rassige dochter van De Niro staat goed in het rechthoeksmodel en beschikt over veel front en uitstraling. Aan de hand bewoog ze met een zeer actief achterbeen. In deze moederlijn zijn veel predicaten, veilingveulens en internationale sportpaarden te vinden.

Springmerries

Bij het springen vielen twee merries gefokt en in eigendom van H. Rooijackers uit Prinsenbeek op door 75 punten voor exterieur te noteren. Daaronder de goed ontwikkelde en langgelijnde Hillery van de Elsakker (Baltic VDL x Goodtimes). De vijfjarige merrie komt uit een interessante moederlijn waar naast meerdere internationale spring- en dressuurpaarden tevens de KWPN-goedgekeurde Irvington VDL en Beltrum uit voortkomen.

Sport

Ook Hababs van de Elsakker (Insallah de Muze x Burggraaf) liet een score van 75 voor haar exterieur noteren. Deze merrie viel positief op doordat ze goed in het rechthoeksmodel staat en beschikt over een goede bovenlijn en een correct fundament. Wanneer beide springmerries zes winstpunten behalen in het Z-springen ontvangen ze niet alleen sportpredikaat maar worden ze ook definitief ster verklaard.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.