Ga naar hoofdinhoud

Thuiskeuring Zuid-Holland: Vier merries ster verklaard

Op de Thuiskeuring voor de regio Zuid-Holland behaalden vier van de acht aangeboden merries het sterpredicaat. "Deze vier merries voldeden ruimschoots aan de eisen voor het sterpredicaat en ze hadden tevens al het sportpredicaat achter hun naam staan", aldus Dirk Reijne die zeven adressen voor acht merries bezocht en de zeventienjarige Tess (Jazz x Balzflug) de meest onderscheidende vond.  

Reijne: “Er is altijd wel een paard wat zich onderscheidt en dat was deze keer Tess. Een goed ontwikkelde dochter van Jazz. Een merrie met veel ras en uitstraling, met een mooi hoofd en daarin een groot oog. Ze beschikte over een fraaie voorhand en veel front, was voldoende sterk in de bovenbouw en liet daarbij een kwaliteitsvol en correct gesteld fundament zien. Voor exterieur kon ik aan haar 75 punten kwijt.”

Sportpredicaat

Voorafgaand aan de thuiskeuring behaalde Maarten Koppejan met Tass de benodigde winstpunt in de Z2 voor het sportpredicaat: “Thuis in de training gingen de wissels allemaal goed, maar op wedstrijd vond ze het toch een beetje spannend. Dus we hadden wel wat foutjes, maar ook hoge punten op het protocol voor de andere onderdelen. Ik ben best trots op haar, want amper een paar maanden geleden wist ze nog niet eens wat een wissel en een appuyement was en nu loopt ze zo een Z2-proef door.”

Drachtig van Ferguson

“Eigenlijk ben ik nu wel met haar uitgereden, want ze heeft het sportpredicaat behaald en ze is daarbij ook nog drachtig, van Ferguson,” besluit Koppejan.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook