Trakehner kampioen Perpignan Noir haalt test nipt Exclusief

Perpignan Noir (v. Schwarzgold) - Foto: Trakehner Verband

De Trakehners hebben het moeilijk in de Duitse verrichtingstesten. In de sporttesten dit voorjaar ‘sneuvelden’ al een aantal Trakehners. De kampioen van de Trakehner keuring in 2015, Perpignan Noir (v. Schwarzgold), haalde de test in Marbach nipt en NN (v. Guardian) niet. De 14-dagentest werd gewonnen door Crimetime GT (v. Chambretto GT) van ClipMyHorse.tv-chef Klaus Plönzke. 

Omdat veel Trakehners de testen niet halen, deed de Trakehner afdeling Beieren onlangs een verzoek aan de FN om de ZSAA-proef (de proef voor onder andere Arabische volbloeden en Anglo-Arabieren) als alternatief te laten gelden. Daarover is nog niet besloten.

Perpignan Noir

Illustratief voor de moeilijkheden is het nipte slagen van de Trakehner kampioen Perpignan Noir, die in 2015 op de Trakehner keuring voor 340.000 euro verkocht werd. In 2016 deed hij geen test en dit voorjaar slaagde hij wel voor zijn sporttest in München (met een 7,63). Omdat hij nog geen 14-dagentest had gedaan, moest hij dat nu in Marbach inhalen. Met een 7,6 als totaalgemiddelde zat hij net boven de grens van de 7,5.

Een nog naamloze zoon van Guardian uit een moeder van Laurel x Anduc slaagde niet met een 7,15 als totaalgemiddelde en een 7,41 als dressuurgemiddelde.

Crimetime GT

De Chambretto-zoon Crimetime GT behaalde in Marbach de hoogste punten, zowel in het overall klassement als in het dressuurklassement. De hengst werd door ClipMyHorse.tv-chef Klaus Plönzke zelf gefokt uit de merrie Petit Fleur (Placido-Sun x Pik Bube), waaruit hij eerder al de goedgekeurde hengst Lucky Dance (v. Lucky Lionell, Grand Prix met Julie de Deken) fokte.

In Marbach kreeg Crimetime GT een 8,45 als totaalgemiddelde en een 8,36 als dressuurgemiddelde. Slechts een cijfer op zijn rapport is onder de 8, een 7,5 voor de galop.

Millennium en Dante Weltino

Ook een 8,36 als dressuurgemiddelde noteerden de DSP-premiehengst Meridian (v. Millennium) en Dante Quando (v. Dante Weltino). Daarmee is Meridian een van de Millenniums die de test met goed gevolg aflegde. Dat bleek voor andere zonen van Millennium in de sporttesten dit voorjaar en in de test in Adelheidsdorf lastiger.

Dante Quando werd als veulen geveild in Borculo (13.500 euro) en komt uit de stam van onder andere de Grand Prix-hengst Quando-Quando.

Zack van Poppelaars

Zick Zack (ex. Jennovanck PP, Zack x Münchhaussen), de door Bert Poppelaars gefokte Zack die vorig jaar werd goedgekeurd in Oldenburg, haalde de test met een 7,65. Voor de dressuuronderdelen werd gemiddeld een 7,75 genoteerd.

Drie hengsten gezakt

Naast de Trakehner-zoon van Guardian zakten ook de DSP-goedgekeurde Vom Feinsten (Van Vivaldi x Roy Black, 7,35/733) en de eveneens DSP-goedgekeurde Danakil Desert (Destano x Grafenstolz, 7,28/7). Beide hengsten werden goedgekeurd op de Brandenburger hengstenkeuring in Neustadt-Dosse.

Klik hier voor de uitslag
Klik hier voor de catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.