Ga naar hoofdinhoud

Twee hengsten van VDL Stud krijgen dekbrevet in Hannover

Brantzau Foto: VDL Stud

Op de nakeuring van hengstenkeuring van het Hannoveraanse stamboek werden twee hengsten van de VDL Stud goedgekeurd voor de dekdienst. Het zijn de driejarige Zenato (v. Zirocco Blue) en de vijfjarige Brantzau (v. Baloubet du Rouet). In totaal werden gisteren in Verden 29 hengsten goedgekeurd.

Van de 29 nieuw gekeurde hengsten kregen er twee een premie, beiden ook al geprimeerd in Münster-Handorf. De ene is de Zack-Don Schufro-zoon Zoom, in het bezit van Landgestüt NRW, de andere is de voor 620.000 euro geveilde Karajan (v. Kannan). Karajan werd in Westfalen de kampioen van de keuring en was tevens de veilingtopper.

Zenato VDL

Van de Lageweg uit Bears kreeg twee jonge hengsten goedgekeurd. Zenato VDL is een driejarige zoon van Zirocco Blue. Zijn moeder Zerlina (v. Acolord) is een zus van het bekende springpaard Corradina, zij was met Carsten Otto Nagel succesvol op het allerhoogste niveau en won onder meer teamgoud op het WK in Kentucky. Zenato slaagde dit najaar met hoge punten voor zijn verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf. Hij kreeg een gemiddeld cijfer van 8,49 met een 9,5 voor zijn vermogen.

Brantzau

Brantzau is een vijfjarige hengst afstammend van Baloubet du Rouet en is op jonge leeftijd al goedgekeurd bij meerdere stamboeken zoals in Holstein, Oldenburg en het Selle Français. Ook hij slaagde met hoge punten voor het verrichtingsonderzoek en kreeg een gemiddeld eindcijfer van 8,30. Brantzau en Zenato VDL staan beide ter dekking bij hengstenhouderij Völz in Duitsland.

Don Martillo

Verder keurde het Hannoveraanse stamboek onder meer de Bundeskampioen bij de vierjarige hengsten Don Martillo (v. Don Juan de Hus) goed. Ook de reservekampioen op het Bundeschampionat Marc Cain (v. Millenium) werd goedgekeurd, net als de nummer vier van het Bundeschampionat Best For Me (v. Bretton Woods).

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/VDL Stud/Hengste.equitaris.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook