Twee merries ster op Utrechtse thuiskeuring

Inspecteur Henk Dirksen combineerde gisteren de thuiskeuring in Regio Utrecht met meerdere fokkersbezoeken. Twee merries met het sportpredicaat konden direct ster worden verklaard: Bling-Bling V (v. Tenerife VDL) en Kate (v. Zirocco Blue VDL). Vijf merries werden via de thuiskeuringen in het stamboek opgenomen.

De als springpaard gefokte Bling-Bling V (Tenerife VDL uit Morydes keur van Glennridge, fokker M.J.P.M. Vissers uit Haaren) van J.A.M. Kempen uit Almere heeft zich in de dressuursport bewezen op Z2-niveau en kon op de thuiskeuring ook in het stamboek worden opgenomen als dressuurpaard. Het sportpredicaat in combinatie met 70 punten voor het exterieur leverden haar het sterpredicaat op. “Deze merrie heeft zich goed gehouden en is goed ontwikkeld. Haar romprichting is wat neerwaarts en ze is correct gebouwd”, vertelt inspecteur Henk Dirksen.

Goede EPTM

Ook voor de driejarige merrie Kate (Zirocco Blue VDL uit Unia ster PROK van Omni Star) van fokkers F. en H. Schievink uit Lopik leverde de thuiskeuring het sterpredicaat op. Eerder dit jaar slaagde de merrie al met 79,5 punten voor de EPTM en aansluitend kon ze toen niet deelnemen aan de stamboekkeuring. De thuiskeuring vormde een mooi alternatief. “Deze merrie staat goed in het rechthoeksmodel en heeft een goed gevormde voorhand, en sterke bovenlijn.” Kate is nu ster, EPTM-spr en PROK dus bij een succesvol optreden op de Centrale Keuring volgend jaar kan zij elite worden.

Uitslag

Bron: KWPN

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.