Ga naar hoofdinhoud

Twee sportmerries ster op thuiskeuring Zeeland

Stephanie de Frel met VMF Gladiator - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Op de Zeeuwse thuiskeuring werden gisteren acht merries aangeboden en verdienden er vier de gewenste 70 punten voor exterieur. De twee sportmerries Farmana Angel en Golden Lady Texel van de VMF Stables werden hierdoor direct ster verklaard. Twee negenjarige merries hebben een eerste stap richting het sterpredicaat gezet. Zij moeten nog de vereiste 75 punten voor beweging halen.

Een succesvolle dag voor de VMF Stables van Liesbeth en Leo van Oosten. Hun beide merries die het sportpredicaat al achter hun naam hebben staan, kregen de de 70 punten voor exterieur en zijn ster verklaard. De eerste is de Armani-dochter Farmana Angel gefokt door Stal 104 BV uit Wijdewormer. Stalamazone Stephanie de Frel werd afgelopen weekend nog vierde op het NK in de klasse ZZ-Licht. Afgelopen januari wonnen ze de Zeeuwse titel in deze klasse.

‘Alle reden om haar ster te maken’

Inspecteur Petro Trommelen licht toe: “Deze merrie meet 1.64m en heeft een correct model met dito fundament. Ze staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel en de bevindingen op de thuiskeuring vandaag in combinatie met haar goede sportniveau vormden alle reden om haar vandaag ster te verklaren.”

Totilas-dochter

Trommelen hoopt ook de Totilas-dochter Golden Lady Texel (fokker Willem van der Linde uit De Cocksdorp) terug te zien op de Centrale Keuring deze zomer. “Ook deze merrie is met haar 1.63m niet de grootste, maar heeft zich op zevenjarige leeftijd al geklasseerd in het Z2-dressuur waardoor ze het sportpredicaat verdiend heeft. Vandaag konden we ook haar belonen met het sterpredicaat, dankzij haar ruim voldoende langgelijnde model en haar actieve, krachtige manier van bewegen op het straatje.” Ze is een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Belle Lady Texel (v. Krack C) van Eva van der Linde.

Twee negenjarigen 70 punten

Daarnaast kregen twee negenjarige merries de voor het sterpredicaat vereiste 70 punten voor exterieur. Dat betreft de rassige, 1.60m-metende Johnson-dochter Elfje Burga (uit Nice Burga van Clavecimbel) en de langgelijnde, correcte United-merrie El Punto (uit Scarabee van Negro). Beide merries zijn daarmee in het stamboek opgenomen en hebben een eerste stap richting het sterpredicaat gezet. Wanneer zij minimaal 75 punten voor beweging behalen op de stamboekkeuring óf het sportpredicaat behalen, worden zij ‘automatisch’ ster.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook