Ga naar hoofdinhoud

Tweede keer 90 punten voor Bart Veeze, nu met VSN-winnaar Imposant W

Bart Veeze met Imposant W, winnaar VSN Trofee 2016

Het ziet er naar uit dat Bart Veeze vooral concurrent van zichzelf wordt in de finale van de Pavo Cup voor vierjarigen. In Ermelo behaalde hij met de merrie Imagine (Dream Boy x Jackson) al 91 punten. Vandaag waren er 90 punten in de Pavo Cup-voorselectie op de Centrale Keuring van Flevoland met de Wynton-zoon Imposant W, waarmee hij eind vorig jaar de VSN-finale won. 

Al na een paar rondjes op het voorterrein kon Veeze de ring in met de onverstoorbare Imposant W, die vanaf januari niet meer van huis was geweest. De jury gaf een 9 voor de stap, een 9,5 voor de draf en een 9 voor de galop voor de Wynton-zoon, die tot de tweede bezichtiging kwam op de KWPN-hengstenkeuring. Deze zege betekent ook weer opnieuw succes voor Theo Driessen uit Heelsum, hij is namelijk de eigenaar van zowel Imagine als Imposant W.

Dubbel succes voor Vai Bruntink en Stal 104

Een topscore was er in Flevoland ook voor de merrie Irabel (v. Charmeur) van Willeke Bos (Stal 104). Met Vai Bruntik liep de dochter van WK-merrie Darabel (v. Westpoint) naar 89 punten. Bij de vijfjarigen stuurde Vai Bruntink ook naar de hoogste punten (83). Ze deed dat op de rug van de Duitse merrie Halesta (v. Quadroneur), die bij het KWPN in het stamboek is opgenomen als elitemerrie en dus door kan naar de halve finale. Halesta is net zoals Irabel van Stal 104.

In totaal mogen zeven vierjarigen en twee vijfjarigen vanuit Dronten door naar Ermelo.

Startlijst
Uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook