Ga naar hoofdinhoud

Tweede thuiskeuring Noord-Brabant: Alle acht ster of sterwaardig

Vanuit de regio Noord-Brabant kwamen zoveel aanvragen voor een thuiskeuring binnen, dat alle adressen op één dag bezoeken niet te doen was voor Arnold Kootstra. Daarom werd een tweede dag toegevoegd op de kalender. Gisteren kreeg Kootstra acht paarden te beoordelen en allen kregen het sterpredicaat of waren sterwaardig.

“Ik heb vandaag echt een stel hele fijne paarden gezien, waarvan een aantal zeer goed presteerde. Met stip de oudste was Lafanory, een twintigjarige dochter van Lys Rouge. Deze merrie voerde het sportpredicaat en was voor haar leeftijd nog zeer hard en correct”, aldus Arnold Kootstra. Lafanory is geboren uit de sportmerrie Kandafanory (v. Ramiro Z). Uit de moederlijn komen zowel internationale sportpaarden als voor verschillende stamboeken goedgekeurde hengsten.

Eldorado van de Zeshoek

Aan twee merries kon Kootstra voor exterieur 75 punten kwijt. Onder meer aan Happy-Girl, die onlangs verdienstelijk liep op WK Lanaken. “Een hele aansprekende merrie met een mooi oog. Voorzien van een fraai silhouet en front en een goede halsvorm. Ze beschikte tevens over een goed ontwikkelde schoft en een sterke bovenlijn. Stappen en draven deed ze ruim voldoende.” Happy-Girl is gefokt en staat geregistreerd bij Alan Waldman in Putten en bij Edwin Enzerink in Asten gemeente Heusden. Ze is een dochter van Eldorado van de Zeshoek en komt uit keur sportmerrie Marlou (v. Jus de Pomme). Beide ouders van Happy-Girl zijn uitgebracht in het 1,60 m.

Zirocco Blue VDL

De andere merrie met 75 punten was Friesian Miss. “Een heel royaal ontwikkelde dochter van Zirocco Blue VDL. Ze stond zeer goed in het rechthoeksmodel en straalde ruim voldoende bloed uit. Ze beschikte over zeer goed ontwikkeld en correct gesteld beenwerk. Bewegen deed ze op een heel makkelijke manier”, legt Kootra uit. Friesian Miss is geboren bij J. en G. Hiemstra-Dijkstra in Dronrijp en staat geregistreerd bij M.J. Smits in Nederhemert. Ze wordt in de sport uitgebracht in het 1,30 m. door Aniek Diks en op haar accommodatie werd Friesian Miss dan ook gekeurd. Als moeder van deze schimmelmerrie staat te boek de elitemerrie, Universes Miss (v. Corland).

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook