Ga naar hoofdinhoud

VDL Bubalu-dochter Huwerna wint Equimax veulenbokaal

Foto Jacquelien van Tartwijk

Twee nakomelingen van VDL Bubalu bereikten vanmiddag de finale van de nationale veulenkeuring in de springrichting op de KWPN Paardendagen in Ermelo en één van hen schopte het tot kampioen. Dit was Huwerna (mv. Iroko) van fokker S. Moens uit Aagtekerke. "We hebben gekozen voor het veulen met de meeste uitstraling. Huwerna heeft zeer veel ras en goede verhoudingen, in galop heeft ze een goed achterbeengebruik en veel ruimte”, vertelt juryvoorzitter Petro Trommelen die met Wim Versteeg en Klaas Iwema de veulens te beoordelen kreeg.

Reservekampioen werd Hyberlino H (Zirocco Blue VDL x Wittinger VDL) van fokker J. Hazenberg en A.J. Hazenberg uit Opende. “Een veulen met een goede ontwikkeling en een sterke bovenlijn, met een mooi voorbeengebruik in draf en een galop met een goede balans, techniek en ruimte.”
Homerun (Numero Uno x Ahorn) van fokker M.B. van der Zwaan uit Zuidoostbeemster eindigde als derde. Deze kampioen van Noord-Holland is een veulen met een sportopdruk en goede verhoudingen. Bewegen doet hij met lossigheid en in galop laat hij tevens veel afdruk zien.
Bijzonder was overigens dat drie van de tien finaleveulens afstammen van Baltic VDL.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook