Ga naar hoofdinhoud

Veelbelovende collectie BWP-hengstenkeuring

BWP Hengstenkeuring 2017 - Foto: BWP
De collectie van de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring ziet er op papier veelbelovend uit. 95 hengsten treden volgende week (18-21 januari) aan in Lier, daaronder een directe For Pleasure-zoon, drie zonen van gekloonde hengsten en uiteraard hengsten met heel veel sport in de moederlijn. 

For Pleasure is relatief goed vertegenwoordigd op deze editie van de BWP-hengstenkeuring. Via zijn directe zoon cat.nr 83 Foncetti van de Heffinck (For Pleasure x Concetto I x Sandro), maar ook via cat.nr 81 Dollar van ’t Schaeck (Dollar de la Piere x Eclips de Muze v. For Pleasure x Nabab de Reve) en daarnaast is hij nog meerdere malen verderop in de pedigree van verschillende hengsten te vinden.

Drie klonen

Drie zonen van gekloonde hengsten verschijnen op deze editie van de BWP-hengstenkeuring. Het gaat om twee zonen van de gekloonde volbloed Gemini xx, cat.nr 19 Otard van ’t Roosakker (mv. Kashmir van Schuttershof) en cat.nr 58 Next Twist van ’t Ruytershof (mv. Cartani) en een zoon van Chellano Alpha Z, cat.nr 78 Cappucino JW van de Moerhoeve Z (mv. President).

Twee volle broers

In de collectie zijn ook twee volle broers opgenomen. Cat.nr 2 Orini van de Middelstede (Bisquet Balou van de Mispelaere x Azur de Paulstra) is een volle broer van cat.nr 3 Oxford van de Middelstede. Bisquet Balou heeft overigens vier zonen in de tweede fase en dat geldt ook voor de hengsten Quint van het Maarlo Z (Quidam de Revel x Landetto), Thunder van de Zuuthoeve (Argentinus x Nimmerdor), Vigo d’Arsouilles (Nabab de Reve x Fleuri du Manoir), Joop 111 (Diarado x Quilot Z), Kannan (Voltaire x Nimmerdor) en Hunters Scendro (Hunters Scendix x Contendro).

Kees van den Oetelaar, Jan Vink en René van Zuilen

Kees van den Oetelaar stelt samen met de Roshoeve twee springhengsten voor. Het gaat om cat.nr 12 O’Bailey van ’t Brouwershof, een van de twee directe zonen van Darco en cat.nr 92 Jorlan (Verdi x Heartbreaker).

Jan Vink van Stoeterij Black Horses komt met cat.nr 90 Quibus (Quiran x Quinar) en René van Zuilen van Global Sport Horse BV staat met Classic Gentleman Z (Colman x Cappucino van Berkenbroek) in de catalogus.

Klik hier voor de volledige collectie
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor het programma
Klik hier voor meer informatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook