Ga naar hoofdinhoud

Mooie collecties van Impressive VDL, Chapeau TN, Hardwell en Hernandez TN

Exclusief
Van 19 springhengsten die vandaag op de centrale afstammelingenkeuring van het KWPN veulens toonden (voor het eerst gehouden op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo), stak de collectie van Impressive VDL (v. Douglas VDL) er met kop en schouders bovenuit in de ochtend. "Een uniforme collectie, aansprekende, lang gelijnde veulens met veel bot. Bij de nafok andere hengsten hadden we nog wel eens een bemerking op het wat tere fundament", aldus de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Cor Loeffen. Later op de dag konden ook de veulens van onder andere Chapeau TN, Hardwell en Hernandez TN de jury overtuigen. 

De groep veulens van Impressive VDL was ook de enige die van het royaal aanwezige publiek (en de boekjes zijn niet aan te slepen!) een flink applaus kreeg. Over de beweging zei Loeffen dat de veulens met veel souplesse door de baan gingen en krachtig galoppeerden. De door de VDL Stud zelf gefokte Melena VDL (mv. Guidam x Chin Chin) werd door de hengstenkeuringscommissie bovenaan gezet in deze groep.

Klik hier voor het lineaire scoreformulier van de nafok Impressive VDL

Uitgebreid commentaar van Loeffen

Cor Loeffen bespreekt de veulens in Ermelo uitgebreid (zelfs twee keer voor de mensen die de eerste niet opgelet hadden) en durft ook de mindere punten van hengsten te benoemen. Bij de collecties van een aantal hengsten is Loeffen optimistisch, maar over het algemeen zijn de besprekingen van de collecties springgefokte veulens leerzamer en beter te volgen dan de besprekingen bij de dressuurveulens.

Chapeau TN

Chapeau TN (v. Clearway) toonde volgens Loeffen en de zijnen een uniforme collectie aansprekende veulens die goed ontwikkeld zijn, met lange lijnen, een sterke verbinding tussen de rug en de lendenen, die bewegen met een goede techniek. Enkele malen stelde de hengstenkeuringscommissie een franse stand vast. Aan kop kwam de door Team Nijhof zelf gefokte Mastermind TN (mv. Paladin des Ifs x Bhakti de Beaupre). Mede-eigenaar en -fokker van dit veulen is Jeroen Dubbeldam.

Klik hier voor het scoreformulier

Hardwell

Ook over de collectie van Hardwell (v. Clinton) was de jury te spreken: “Goed tot zeer goed ontwikkelde veulens met een sterke bovenlijn, een aansprekende voorhand, een goede draf en een lichtvoetige galop.” Het merrieveulen Mona Lisa (mv. Guidam x Cavalier) van J. Otten uit Hoogersmilde kwam bovenaan te staan.

Klik hier voor het scoreformulier

Hernandez TN

Een tweede Team Nijhof-hengst die zeer positief werd besproken door Loeffen was Hernandez TN (v. Kannan). “Aansprekende veulens met maat, formaat en uitstraling. Veel balans en ruimte in galop.” Mastermind JB (mv. Silvio I x Star Regent xx) van J.M. Breukink uit Brummen werd aan kop gezet in deze groep.

Klik hier voor het scoreformulier

It’s Possible SRK

Over It’s Possible SRK (v. Berlin) zei Loeffen: “Voldoende ontwikkelde veulens met een iets neerwaartse romprichting. In galop veel lichtvoetigheid en souplesse.” Bovenaan stond Mr. It’s Possible SRK (mv. Tygo x Indorado) van Stal Renken uit Kleindijk en fokker M.J.C. Renken-Slik uit Muntendam.

Klik hier voor het scoreformulier

Heart Touch

Heart Touch (v. Untouched) werd als volgt besproken: “Goed ontwikkelde veulens met uitstraling, een mooie voorhand, een sterk middenstuk. Het een iets teer fundament. Een mooie draf, in de galop waren ze iets gespannen en hielden ze de hals er iets verticaal op.” Aan kop stond: My Love VN (mv. Caleandro x Casco) van B. van Noordloos uit Woudrichem.

Klik hier voor het scoreformulier

Irvington VDL

Irvington VDL (v. Dallas VDL) toonde volgens de jury een collectie goed ontwikkelde veulens, een iets neerwaartse romp, een goede verbinding tussen de rug en de lendenen. In beweging zouden de veulens meer souplesse kunnen hebben.” Merlinka (mv. Ahorn x Athlet Z) van H.H.M. Koop uit Erm stond op 1.

Klik hier voor het scoreformulier

Ice Breaker E.B.

Ice Breaker E.B. (v. Action-Breaker) toonde volgens de jury een collectie veulens met wisselende bewegingen (enkele zeer lichtvoetig galopperende veulens), die goed in het rechthoeksmodel staan, een iets teer fundament (maar wel een goede voorknie) en een mooie voorhand. De koppositie werd vergeven aan My Nouvelle (mv. Kojak x Indorado) van B.H.M. Nijhuis uit Albergen.

Klik hier voor het scoreformulier

Il est Balou

Over de groep veulens van Il est Balou (v. Balou du Rouet) zei Loeffen: “Een aansprekende groep veulens met een sterke bovenlijn, waarbij we helaas wat weinig galop hebben gezien. De veulens die galoppeerden, deden dat lichtvoetig.” Aan kop stond Mileska CH (mv. Sheraton x Voltaire) van C. Hemme uit Dedemsvaart.

Klik hier voor het scoreformulier

Gladstone HDH

De collectie van Gladstone HDH (v. Capistrano) werd als volgt besproken: “Een uniforme collectie veulens die af en toe iets langer gelijnd zouden kunnen zijn, met correct beenwerk en lichtvoetige bewegingen.” Kopnummer was hier: Mr. T. VDB  (mv. Quattro x Bustron) van P.J.M. van den Boogaard uit Aarle-Rixtel.

Van Gladstone HDH werd er geen scoreformulier gepubliceerd omdat er te weinig veulens thuis gescoord zijn.

Invictus

Roelof Bril had voor de collectie van Invictus (v. El Salvador) zijn eigen wei leeggeplukt (zes van de zeven getoonde veulens zijn van Bril) en mede-eigenaar Th.H.W. ten Brinke had het zevende veulen meegenomen. De collectie werd als volgt besproken: “Goed ontwikkelde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan en veel maat hebben. Ze bewegen correct en hebben ruimte in galop.”

Aan kop stond Marina Bay (mv. Calvaro Z x Tangelo van de Zuuthoeve) van – hoe kan het ook anders – Bril.

Van Invictus werd er geen scoreformulier gepubliceerd omdat er te weinig veulens thuis gescoord zijn.

Insider VDL

Bij de groep veulens van Insider VDL (v. Etoulon VDL) zei Cor Loeffen: “Een groep rijtypische en aansprekende veulens, waarbij we af een toe een teer fundament.” Vooraan kwam Monte Verdi (mv. Numero Uno x Voltaire) van fokker B.A.M. Booijink uit Luttenberg te staan.

Klik hier voor het scoreformulier

Malibu TN

Bij Malibu TN (v. Mr Blue) sprak Loeffen positief over de ruimte in de bewegingen, vooral in draf. Morsina (mv. Corrado I x Cassini I) van fokker M. van Heel uit Wijchen werd naar voren geroepen als beste veulen.

Klik hier voor het scoreformulier

Herakles

Bij Herakles (v. Catoki) sprak Loeffen over een groep goed ontwikkelde veulens die met veel afdruk en souplesse door de baan gingen. Hij maakte ook een bemerking op het af en toe wat veel gebogen achterbeen en de weke bovenlijn. Kopnummer was hier Milithy (mv. Cavalier x Lemmod) van E. Arkies uit Oldekerk.

Klik hier voor het scoreformulier

Haines GH

Haines GH (v. Carambole) liet volgens Loeffen een collectie langgelijnde veulens zien die af en toe wat neerwaarts gebouwd zijn. “Het achterbeengebruik in beweging was wisselend en veel veulens hadden last van spanning. Zijn beste veulen was volgens de jury Maestro (mv. Zirocco Blue VDL x Chin Chin) van G.A.M. Korbeld uit Nijverdal.

Klik hier voor het scoreformulier

Inaico VDL

Bij Inaico VDL (v. Indoctro) sprak Loeffen over een krachtige galop, dat de veulens makkelijk aangaloppeerden en over de goede bovenlijn. Macho L (mv. Chin Chin x Coriander) van G.J. Lucas uit Nieuw Schoonebeek werd naar voren gehaald als beste veulen.

Klik hier voor het scoreformulier

Hanley

De collectie van Hanley (v. Tornesch) werd door Loeffen omschreven als: “Een collectie goed ontwikkelde veulens met veel front, maar in beweging missen de veulens af en toe souplesse.” Beste veulen was Mickywicky (mv. Coolcorron Cool Diamond x Calando I) van K. de Vries uit Midwolde.

Van Hanley werd er geen scoreformulier gepubliceerd omdat er te weinig veulens thuis gescoord zijn.

Innocent

“Een groep veulens die wisselend ontwikkeld zijn en de ene keer kort en de andere keer lang gelijnd en af en toe hebben we een teer beenwerk gezien. De veulens bewegen correct”, aldus Loeffen over de groep van Innocent (v. Zambesi). Masserati (mv. Numero Uno x Armstrong) van A.F.T. Beeren uit Weert werd aan kop gezet.

Van Innocent werd er geen scoreformulier gepubliceerd omdat er te weinig veulens thuis gescoord zijn.

Ibolensky

Bij de groep van Ibolensky (v. Cornet Obolensky) sprak Loeffen over een groep zeer rijtypische veulens met af en toe fijn beenwerk, een goede bovenlijn en een hals die af en toe iets diep uit de borst kwam. “In galop hebben de veulens veel balans.” Aan kop kwam MS Aurante DD (mv. Cantos x Ramiro Z) te staan.

Klik hier voor het scoreformulier

Compliment

Een compliment aan de hengstenhouders (en hun team), die de benen uit hun lijf rennen, is zeker op z’n plaats. De afstammelingenkeuring liep als een trein.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!