Ga naar hoofdinhoud

Victoria Max-Theurer koopt Birkhof-hengst Lord Leopold

De Oostenrijkse dressuuramazone Victoria Max-Theurer heeft op het Duitse Gestüt Birkhof de hengst Lord Leopold (v. Lord Sinclair) gekocht. De bruine hengst werd voorheen door Nicole Casper tot en met de korte Grand Prix uitgebracht.

De negenjarige Lord Leopold staat inmiddels al bij Victoria Max-Theurer op Schloss Achleiten. De Zuidduitse premiehengst komt uit de stam van Finnländerin en zijn overgrootmoeder Fantastica (Donnerhall x Pik Bube) is een volle zus van Don Schufro. Max-Theurer gaat de hengst nu verder opleiden richtig de internationale sport.

Lord Leopold was meervoudig finalist op het Bundeschampionat onder Nicole Casper. Ook heeft hij al succesvolle nakomelingen gebracht, waaronder verschillende kampioenen op regionale keuringen en de ook de kampioen en de reserve bij het Landesgestüt in Baden-Württemberg. Twee van zijn zonen werden goedgekeurd.

Lord Leopold is nog beschikbaar via diepvriessperma. Zijn vier jaar jongere halfbroer, de goedgekeurde Topas (v. Totilas) neemt op Gestüt Birkhof zijn taak over. Niet alleen in de fokkerij, maar ook onder het zadel van Nicole Casper.

Bron: St.Georg / Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook