Ga naar hoofdinhoud

Victoria Max-Theurer koopt Birkhof-hengst Lord Leopold

De Oostenrijkse dressuuramazone Victoria Max-Theurer heeft op het Duitse Gestüt Birkhof de hengst Lord Leopold (v. Lord Sinclair) gekocht. De bruine hengst werd voorheen door Nicole Casper tot en met de korte Grand Prix uitgebracht.

De negenjarige Lord Leopold staat inmiddels al bij Victoria Max-Theurer op Schloss Achleiten. De Zuidduitse premiehengst komt uit de stam van Finnländerin en zijn overgrootmoeder Fantastica (Donnerhall x Pik Bube) is een volle zus van Don Schufro. Max-Theurer gaat de hengst nu verder opleiden richtig de internationale sport.

Lord Leopold was meervoudig finalist op het Bundeschampionat onder Nicole Casper. Ook heeft hij al succesvolle nakomelingen gebracht, waaronder verschillende kampioenen op regionale keuringen en de ook de kampioen en de reserve bij het Landesgestüt in Baden-Württemberg. Twee van zijn zonen werden goedgekeurd.

Lord Leopold is nog beschikbaar via diepvriessperma. Zijn vier jaar jongere halfbroer, de goedgekeurde Topas (v. Totilas) neemt op Gestüt Birkhof zijn taak over. Niet alleen in de fokkerij, maar ook onder het zadel van Nicole Casper.

Bron: St.Georg / Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook