Ga naar hoofdinhoud

Vier merries naar 80 punten of meer op IBOP Luttenberg

De De Niro-dochter Juthamara TH verzamelde vandaag met 81 punten de hoogste score op de IBOP in Luttenberg. Elf van de in totaal zestien aangeboden merries keerde met het IBOP-predicaat huiswaarts, bij de springmerries waren dit acht van de elf. Vier merries slaagden met een score van 80 punten of meer.

Juthamara TH (uit Utamara TH van Phin Phin) van fokker H.H.L.M. ter Huurne kreeg 8,5-en voor de draf en galop. “Deze merrie zagen we afgelopen zomer op KWPN Kampioenschappen met het veulen Nightsky TH aan de voet, dit Dream Boy-veulen werd als tweede geplaatst in de finale van de Nationale Veulenkeuring. Mooi om zo’n merrie nu een goede IBOP te zien afleggen. Ze beweegt met een krachtig achterbeengebruik en heeft opvallend veel balans in beweging”, vertelt Dirksen.

Cachet L-dochter

Een half puntje minder verdiende de even oude Jylana W (Cachet L x Havidoff, fokker F. Weijs) van A. Snipe. “Een hele sympathieke, ongecompliceerde merrie die lichtvoetig beweegt, een goede balans heeft en zich fijn laat rijden”, aldus Diksen.

Steeds meer lichaamsgebruik

In de springrichting behaalde Jeonita Paulowna (Eldorado van de Zeshoek x Burggraaf, fokker Ans Keppel) 80,5 punten werd werd daarmee keur. “Ze had in het begin wat spanning, maar naarmate de verrichting vorderde verbeterde dat en begon ze met steeds meer lichaamsgebruik te springen. Ze heeft hele goede reflexen, veel afdruk, springt goed met de schoft omhoog en heeft een actieve galop.

Elitepredicaat

De driejarige Kadermie van de Crumelhaeve (Emir R x Sam R) van fokkers Roeland de Kruijf en Roelif van Minnen behaalde precies 80 punten. “Deze atletische merrie werd daarmee elite. Ze heeft een lichtvoetige galop, spring snel van de grond, toont een goed ruggebruik op de sprong en maakte de sprong achter goed af.”

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook