Ga naar hoofdinhoud

Vier merries ster op thuiskeuring Overijssel

Op de thuiskeuring in Overijssel werden vandaag vijftien paarden beoordeeld. Aan vier kon direct het sterpredicaat worden verleend. Eén merrie kan ster worden wanneer ze aan de gezondheidseisen heeft voldaan. In totaal kregen negen paarden minimaal 70 punten voor het exterieur.

Bij combinatie Wessels/Vetker in Wierden zijn meerdere merries die in de sport presenteren aangeboden op de thuiskeuring. Bij de achtjarige Faith WV (Clinton x Indoctro) leverde dat direct het sterpredicaat op. “Deze bloedgemaakte, scherp gemodelleerde merrie heeft hard fundament en is heel aansprekend. Ze heeft al het sportpredicaat, waardoor ze direct ster kon worden verklaard vandaag”, vertelt inspecteur Henk Dirksen.

Growing Grey

Bij dezelfde fokkers kreeg ook de Z-geklasseerde Growing Grey WV (Clinton x Corland) 70 punten voor het exterieur. Zij komt uit de directe lijn van de KWPN-goedgekeurde hengst Wizzerd WV (v. Indoctro), en wanneer ze nog enkele winstpunten behaalt en het sportpredicaat binnensleept, wordt ze dankzij deze thuiskeuring direct ster.

Vanilla Rosa

Ook met het sportpredicaat op zak verdiende de Quintero-dochter Vanilla Rosa (mv. Lavall I) van F.Y. Turk-Janvier uit Lemele het sterpredicaat. Zij deed dit met 75 punten voor het exterieur. “Deze 13-jarige merrie is heel correct gebouwd, heeft hard fundament en vertoont veel bloed. Het is een aansprekende merrie die zich nog heel goed gehouden heeft.”

Diekata

Eind vorig jaar slaagde de nu tienjarige Diekata (Ginus x Orlando, fokker M.H.A. Garritsen uit Lochem) van C.S.B. Hoop uit Apeldoorn voor de IBOP met 76 punten, en vandaag kon ze ster worden gemaakt dankzij de vereiste 70 punten voor exterieur. Met haar 1,61 m is ze niet de grootste maar ze liet wel een correct model zien.

Fimona W

In de dressuurrichting werd de achtjarige Fimona W (Amazing Star x Havidoff) van fokker H.A. Heijmerink uit Hengelo succesvol voorgesteld. Deze sport-dressuur merrie van 1,63 m verdiende het sterpredicaat met 70 punten voor het exterieur. “Deze merrie is niet het meest royaal, maar beschikt wel over veel uitstraling en ze liet zich aan de hand op het straatje goed zien. Ze was al opgenomen in het stamboek en is nu in graad verhoogd dankzij haar exterieurscore.”

Welderin

De ZZ-Licht geklasseerde Welderin (Weltmeyer x Hill Hawk xx) van D.I.T. Odink-Schrijver uit Lutten voldeed op de thuiskeuring ruimschoots aan de eisen voor het exterieur en verdiende hiervoor 75 punten, evenals voor de op het straatje getoonde stap en draf. “Deze elfjarige Hannoveraanse merrie moet nog aan de gezondheidseis voldoen om het sterpredicaat zeker te stellen. Dit kan door het behalen van het PROK-predicaat of het D-OC predicaat met aanvullen de röntgenfoto’s. Het is een correct gebouwde en aansprekende merrie met een fraai hoofd en een goede schoft-/schouderpartij”, aldus Dirksen.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook