Ga naar hoofdinhoud

Weer fokproduct van Holkenborg vooraan in Saasveld

Update
Winnaar Jadesso H2 FOTO WENDY VAN DIJK
Jadesso H2 was gisteravond in Saasveld de absolute topper van de vrijspringcompetitie van de Rijpaarden Fokvereniging Twente. De spectaculair springende zoon van Action Breaker kreeg van de juryleden Angelique Hoorn en Freek van der Laan verreweg de meeste punten (52).

Jadesso is gefokt door Toon Holkenborg uit Haaksbergen en werd bij de voorselectie gekocht door Maarten Kamphuis. Moeder Fadessa H2 (v. Quality Time) eindigde destijds in de vrijspringcompetitie als derde, grootmoeder Adessa H2 (v. Padinus) won als driejarige de competitie in Saasveld.

Jadesso H2 Foto: Wendy van Dijk

Action Breaker

Action Breaker imponeerde met zijn nakomelingen. Maar liefst vier van de 23 geselecteerde drie- en vierjarige paarden stammen af van de hengst waarmee Sergio Alvarez Moya presteerde op topniveau.

Ook de als tweede geëindigde Joyful Power (f/e C. Wiefferink) is een dochter van Action Breaker. Haar snelle reflexen en afdruk leverden 48 punten op.

Joyful Power Foto: Wendy van Dijk

Berlina Z en Imalia

Twee paarden eindigden op 47,5 punten. Vanwege het halve puntje méér voor algemene indruk ging de derde prijs naar Berlina Z (v. Bolero de Landetta Z), door H. Steinmeijer gefokt uit de stam van Carthino Z en Chaqui Z. De grote en zeer voorzichtig springende Imalia (v. Warrant) van G. Kruders eindigde als vierde.

Berlina Z Foto: Wendy van Dijk
Imalia Foto: Wendy van Dijk

Jetski en Jewendy

De vermogende Jetski EB (Dakar VDL x Cascavelle) van Arnold Jansen eindigde als vijfde, de zesde prijs was voor Jewendy Boss (Van Gogh x Corland) van f/e Stefan Bossink.

Jetski EB Foto: Wendy van Dijk
Jewendy Boss Foto: Wendy van dijk

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.