Ga naar hoofdinhoud

Weer fokproduct van Holkenborg vooraan in Saasveld

Update
Winnaar Jadesso H2 FOTO WENDY VAN DIJK

Jadesso H2 was gisteravond in Saasveld de absolute topper van de vrijspringcompetitie van de Rijpaarden Fokvereniging Twente. De spectaculair springende zoon van Action Breaker kreeg van de juryleden Angelique Hoorn en Freek van der Laan verreweg de meeste punten (52).

Jadesso is gefokt door Toon Holkenborg uit Haaksbergen en werd bij de voorselectie gekocht door Maarten Kamphuis. Moeder Fadessa H2 (v. Quality Time) eindigde destijds in de vrijspringcompetitie als derde, grootmoeder Adessa H2 (v. Padinus) won als driejarige de competitie in Saasveld.

Jadesso H2 Foto: Wendy van Dijk

Action Breaker

Action Breaker imponeerde met zijn nakomelingen. Maar liefst vier van de 23 geselecteerde drie- en vierjarige paarden stammen af van de hengst waarmee Sergio Alvarez Moya presteerde op topniveau.

Ook de als tweede geëindigde Joyful Power (f/e C. Wiefferink) is een dochter van Action Breaker. Haar snelle reflexen en afdruk leverden 48 punten op.

Joyful Power Foto: Wendy van Dijk

Berlina Z en Imalia

Twee paarden eindigden op 47,5 punten. Vanwege het halve puntje méér voor algemene indruk ging de derde prijs naar Berlina Z (v. Bolero de Landetta Z), door H. Steinmeijer gefokt uit de stam van Carthino Z en Chaqui Z. De grote en zeer voorzichtig springende Imalia (v. Warrant) van G. Kruders eindigde als vierde.

Berlina Z Foto: Wendy van Dijk
Imalia Foto: Wendy van Dijk

Jetski en Jewendy

De vermogende Jetski EB (Dakar VDL x Cascavelle) van Arnold Jansen eindigde als vijfde, de zesde prijs was voor Jewendy Boss (Van Gogh x Corland) van f/e Stefan Bossink.

Jetski EB Foto: Wendy van Dijk
Jewendy Boss Foto: Wendy van dijk

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook