Ga naar hoofdinhoud

Westfaalse kampioenshengst van 1,9 miljoen met doping op keuring

Update
Cat.nr 40 (Dream Boy x Sir Donnerhall I) - Foto: Equitaris.de/Wegener

Het Westfaalse stamboek heeft een persbericht gepubliceerd over de voor 1,9 miljoen euro aan Andreas Helgstrand geveilde Dynamic Dream (Dream Boy x Sir Donnerhall I). De hengst die werd voorgesteld door de Nederlandse fokker Catharinus van der Laan en Heinrich Giesselmann is positief getest op doping op de keuring. De keuring van de hengst is ongedaan gemaakt, hij is dus niet langer Westfaals goedgekeurd.

Er werd flunixin in het bloed van de hengst gevonden, een ontstekingsremmer. Het Westfaalse stamboek sprak met Heinrich Giesselmann die de hengst op de keuring voorbereidde. “Hij had problemen met zijn huid en werd voorafgaand aan de keuring met een preparaat behandeld dat deze stof bevat.”

Helgstrand: Ik houd ‘m

Het stamboek gaf Andreas Helgstrand om de hengst te reclameren, daar ziet de Deen vanaf. “Ik ben dankbaar voor de openheid van het Westfaalse stamboek en vind het goed hoe ze met deze kwestie zijn omgegaan. Het heeft geen afbreuk gedaan aan het vertrouwen in het stamboek, maar dat vertrouwen juist gesterkt.”

Herkeuring

De hengst kan nu op een herkeuring worden aangeboden. Dat gebeurde vorig jaar ook met de hengst Vaderland van Eugene Reesink, die ook positief op doping werd getest.

Update 5 februari

Andreas Helgstrand reageert in een video op de kwestie:

Lees het persbericht hier

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook