Xavier Marie: ‘De dood van Don Juan de Hus is een groot onrecht’

Don Juan de Hus

“De diagnose is een zeldzame en meedogenloze ziekte door het gras. Dat moet nog bevestigd worden door autopsie en de uitslag maken we binnen enkele dagen bekend.” Dat meldt Xavier Marie na het plotselinge overlijden van zijn hengst Don Juan de Hus (Jazz x Krack C) die negen jaar oud werd.

“Don Juan werd in de nacht van zondag op maandag opgenomen in de kliniek. Binnen 24 uur nadat een van zijn zonen de wereldtitel bij de vijfjarigen won, was Don Juan overleden. Het is een meedogenloos lot en dat voelt als een groot onrecht”, vervolgt Xavier Marie.

‘Paardengoden in rouw’

“Don Juan was onze trots en ambitie. Zelden heeft een paard zoveel indruk gemaakt op de mensen die hem kenden. Na een pauze was hij weer in training en de dressuurwereld verliest een grote atleet die geschiedenis in de sport had kunnen schrijven. De fokkerij verliest een unieke hengst waarvan de nakomelingen fantastisch presteerden en hoge prijzen opbrachten. De paardengoden zijn nu in rouw….”


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.