Ga naar hoofdinhoud

Zirocco Blue fleurt Holsteinse hengstenkeuring op

Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het tweede deel van de Holsteinse hengstenkeuring leverde vanmiddag in de Holstenhalle in Neumünster aanzienlijk meer springspektakel op. De KWPN-goedgekeurde hengsten Zirocco Blue VDL en Numero Uno hielpen een handje.

De rassige en goed bewegende Numaro (v. Numero Uno) was vanmiddag één van de highlights. Op alle fronten imponeerde deze nog jeugdige hengst, al zou de met veel afdruk springende hengst de sprong beter af kunnen maken.

Gejuich kwam van het gemiddeld genomen teleurgestelde publiek toen de twee laatste hengsten hun sprongen toonden. Zuccero (Zirocco Blue x Caretino) maakte een formidabele zwieper over de oxer, maar raakte vervolgens erg afgeleid door de vreugdeuitbarsting van het publiek. Zornell (Zirocco Blue x Colman) liet als laatste hengst een eindeloos vermogen zien, opnieuw tot hoorbaar enthousiasme van het publiek.

Het tweede deel van de Holsteinse hengstenkeuring maakte iets goed van het teleurstellende optreden van de jonge hengsten in het ochtendprogramma. In totaal kregen veertig stuks een uitnodiging om zich morgen nog één keer aan de hand te laten zien. Dan vallen de definitieve besluiten van de hengstenkeuringscommissie, inclusief bekendmaking van premies en kampioenstitel.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook