Ga naar hoofdinhoud

Zweedse fokkers mogen Kannan en Don Schufro weer gebruiken

Zweedse fokkers mogen de tophengsten Kannan en Don Schufro weer inzetten voor hun merries. De hengsten waren erkend bij het SWB stamboek, maar vanwege de Zweedse regelgeving betreffende dierenwelzijn, mochten ze in het Scandinavische land niet meer worden gebruikt.

Het Zweeds stamboek past nu een uitzonderingsregel toe waar het gaat om hengsten die zich al ten volle hebben bewezen en hengsten die extreem getalenteerd zijn. Deze regel maakt het mogelijk dit soort hengsten toch nog te kunnen inzetten in de SWB-fokkerij.

Kannan (v. Voltaire) verloor zijn deklicentie door een kleine OCD-bemerking bij het KWPN, ondanks zijn lange, gezonde wedstrijdcarrière naast de dekdiensten. Blue Hors Don Schufro heeft twee jaargangen in Zweden. Toen bleek dat hij testiculaire hernia had, door het Zweedse recht onfit verklaard voor de dekdienst, aangezien het erfelijk is. Vervolgens zijn de Zweedse fokkers wel met verscheidende merries naar Denemarken gereisd, om ze daar een veulen te laten krijgen van Don Schufro.

Bron: Horses / Ridehesten.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook