Ga naar hoofdinhoud

For Ferrero

For Ferrero

For Romance x Don Crusador

For Ferrero (For Romance x Don Crusador)
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER DE431310053614
GEBOORTEDATUM 11-2-2014
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 163 cm
KLEUR ZWART
GEREGISTREERDE(N) NELIS (PEER), STAL VAN DE SANDE (LIEMPDE)
Fokker(s)
STAL DE BIEBOSSCHEN BV BALONDERZEEL

Verrichtingsonderzoek najaar 2017 (50 dagen)

stap x2 draf x2 galop x2 souplesse houding &
balans
rijdbaarheid
en
insteling
aanleg
als
dressuurpaard
totaal
9 8 8,5 8,5 8,5 8,5 8,5 85

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

For Ferrero is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets horizontale romprichting. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed bespierd. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en een fractie lang. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit met iets lage verzenen.

Afstamming:

De vader van For Ferrero is de tweevoudig Oldenburger kampioenshengst For Romance die met Kira Wulferding actief is in het Inter I. Zijn dochter Florentina won onder Eva Möller dit jaar het Westfaalse kampioenschap. De moeder van For Ferrero  is Dubai Mllenium, een dochter van Don Crusador die in 2000 kampioen was van de Hannoveraner hengstenkeuring en in de Zware Tour actief was. De moederlijn vervolgt met een dochter van Wolkenstein II, een zoon van de legendarische Weltmeyer. Vervolgens vinden we de Calypso II-dochter Caprice, die van Landadel de in Hannover en Oldenburg goedgekeurde hengst Lambourghini Diablo en Limitless Girl bracht, die beide op 1.40m-niveau zijn geklasseerd. Hun volle broer Lomitas is eveneens bij Hannover goedgekeurd en sprong onder Toni Hassmann Grand Prix. Een halfbroer, Schwarzenegger (v.Sion) verdiende eveneens zijn goedkeuring bij Hannover en is in de Middentour geklasseerd. Een vierde zoon van Caprice, Sir Calypso (v.Sandro Hit) werd ook goedgekeurd en haar zoon Wisconti (v.Wolkenstein II) is in de Lichte Tour geklasseerd. Daarnaast is ze de grootmoeder van de in Hannover goedgekeurde hengsten Five Star (v.Florestan I), Florian (v.Florestan I), Westernhagen (v.Weltmeyer) en Floratio (v.Florencio I, Lichte Tour-dressuur) en het Middentour-paard Ferrari (v.Florestan I).

Onderzoekrapport:

For Ferrero is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In draf heeft de hengst veel activiteit, een goed gebruik van het achterbeen, ruim voldoende ruimte en veel gedragenheid. De galop is krachtig, bergop, gedragen, ruim voldoende van ruimte met veel schakelvermogen. For Ferrero beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede tot zeer goede balans en toont aanleg tot sluiten te hebben. Als dressuurpaard heeft For Ferrero veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Gedurende het onderzoek vertoonde de hengst lichte onregelmatigheid linksachter. Door middel van fysiotherapeutische behandeling en gedoseerde training is dit weer hersteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

For Ferrero kan bijdragen aan de bloedspreiding, beentechniek, rijdbaarheid en het vermogen tot sluiten aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Moederrapportage:

Dubai Milennium is een goed ontwikkelde merrie die goed en in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is ruim voldoende sprekend.

De nek is goed ven lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.

De schouder is wat steil en ruim voldoende van lengte.

De rug is licht gezonken, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.

De lendenen zijn arm bespierd en voldoende aangesloten.

De croupe is hellend, ruim voldoende van lengte en matig van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht toontredend.

Het achterbeen is een fractie steil gesteld.

De koten zijn correct gesteld en ruim voldoende van lengte.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met iets lage verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is actief, goed van ruimte met een goede souplesse.

De draf is goed van ruimte en Dubai Milennium heeft dan een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen wordt met een lichte heffing vanuit de voorknie weggezet.

De galop is krachtig, ruim voldoende gedragen, heeft ruim voldoende ruimte en wordt met een goede houding getoond.

 

Ten tijde van de beoordeling zoogde Dubai Milennium een veulen van Guardian S.

 

Stokmaat: 1.68m / Kleur: zwart

Klik hier om de rapporten van alle hengsten, die vandaag zijn goedgekeurd te bekijken