Ga naar hoofdinhoud

De Pretendenthoeve

De Pretendenthoeve is meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het fokken van dressuurpaarden en heeft diverse getalenteerde hengsten ter dekking. Graag stemmen wij onze fokkerij af op de wensen van de ruiter of amazone. En regelmatig hebben wij talentvolle dressuurpaarden te koop, van veulen tot Grand Prix dressuurpaard.

In onze dressuurpaardenfokkerij letten wij vooral op de vererving van:
– Eerlijke en werkwillige karakters
– Bergopwaartse bewegingen met een sterk achterbeen
– Een mooi uiterlijk met veel front
– Een goede gezondheid
– Extra dressuuraanleg (geschikt voor het hogere dressuurwerk)

Naast onze hengstenhouderij hebben wij ook een aantal merries waar wij mee fokken. De zelfgefokte nakomelingen gaan bij ons doorgaans in de opfok (groepsverband). Als deze paarden bijna drie jaar zijn gaan we aan het werk met deze paarden. De genen afkomstig van de Pretendenthoeve lopen inmiddels over de hele wereld.

Fokkerij
De Pretendenthoeve heeft diverse fokmerries uit diverse bloedlijnen waarmee wij top-dressuurpaarden fokken. Jaarlijks fokken wij een groot aantal veulens op. Aangezien wij niet alle paarden zelf kunnen houden, hebben wij regelmatig talentvolle paarden uit uit onze eigen fokkerij te koop.

Hengstenhouderij
Graag houden wij de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij samen met u hoog op de wereldranglijst. Wij gaan voor kwaliteit! Onder de rubriek hengsten ziet u welke hengsten wij op dit moment ter beschikking hebben.

Verkoop
Verkoop van dressuurpaarden uit eigen fokkerij. Ons aanbod varieert van veulens, (fok)merries, hengsten/ ruinen (onbeleerd en beleerd) en diverse dresssuurpaarden van B tot en met Grand-Prix dressuur. Als u op zoek bent naar een talentvol dressuurpaard, dan kunt uw wensen altijd kenbaar maken bij ons. Vervolgens kijken wij of we een passende match kunnen vormen (paard, ruiter/amazone). Bij ons staat het vinden van de juiste combinatie voorop.

De Pretendenthoeve

Bezoekadres
Kazerweg 2
8191 KM Wapenveld

Telefoonnummer
0578-692779

E-mail
[email protected]

Website
https://pretendenthoeve.com/

Alle hengsten van De Pretendenthoeve