Ga naar hoofdinhoud

Jacadello

Jacadello, 2014 

Cascadello x Lordanos x Come On

LEVENSNUMMER: DE421000194114
GEBOORTEDATUM: 10-3-2014
FOKRICHTING: Springpaard
REGISTER: STB
STOKMAAT: 167 cm
KLEUR: SCHIMMEL
GEREGISTREERDE(N): E. SCHEP (TULL EN ‘T WAAL), STAL HENDRIX (KESSEL)
Fokker(s)
H. THORMÄHLEN

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Jacadello is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte met een zware hoofd-halsverbinding. De hals is voldoende van lengte met ruim voldoende bespiering en komt diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende tot goed ontwikkeld en ruim voldoende tot goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is van ter zijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht frans. Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten zijn goed van lengte en wat steil gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

De vader van Jacadello is Cascadello, die op internationaal niveau wordt uitgebracht door Dirk Ahlmann. Zijn vader Casall – en in het verleden ook diens vader Caretino – kan volgens de WBFSH-rankings tot de allerbeste springpaardenverervers ter wereld worden gerekend met vele kinderen op het hoogste niveau in de sport. Casall is nog altijd zeer succesvol onder Rolf-Göran Bengtsson, met als hoogtepunten in hun carrière deelname aan de Olympische Spelen in Londen in 2012 en de vierde individuele plaats tijdens de WEG in Caen in 2014. Jacadello’s grootvader van moederskant is Lordanos, de Landos-zoon die onder Janne, Gerd en Hendrik Sosath jarenlang succesvol was tot op 1.50m-niveau, waarvan diverse nakomelingen zeer succesvol zijn op de internationale concoursvelden. Jacadello’s overgrootvader aan moederskant is de bekende Come On, die met onder andere Ludger Beerbaum en prinses Haya van Jordanië op Grand Prix-niveau presteerde. Verder in de moederlijn vinden we de volbloed Mytens xx.

Onderzoekrapport:

Jacadello is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed rijden. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en een goede balans. De galop is krachtig, goed van ruimte en heeft een goede balans waarbij de hengst makkelijk changeert. Jacadello springt met veel afdruk en goed met het lichaam naar boven en heeft de kwaliteit om boven de sprong naar voren te kunnen doorschakelen. De hengst springt met veel lichaamsgebruik en een zeer goede techniek. Jacadello lijkt zeer voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Jacadello veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

Jacadello kan springkwaliteit, vermogen en rijdbaarheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

Stap Draf Houding en balans Galop (2x) Reflexen (2x) Techniek (2x) Vermogen Rijdbaarheid Instelling Aanleg als springpaard Totaal
7 7 7.7 8.5 8.5 9 8.5 9 8 8.5 86

 

 * Cijfer telt niet mee in de totaalscore

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2017). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.