Ga naar hoofdinhoud

Jackass JK SR

Jackass JK SR

Untouched x Contender

12 Jackass JK SR v Untouched x Ondine I v Contender
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201408130
GEBOORTEDATUM 21-6-2014
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 169 cm
KLEUR BRUIN
GEREGISTREERDE(N)E. & M.J. SLEUTELS (ROGGEL), COMB. AALDERING SWELHEIM (LOOSBROEK)
Fokker(s)
COMB. AALDERING SWELHEIM LOOSBROEK
E. & M.J. SLEUTELS ROGGEL

Verrichtingsonderzoek najaar 2017 (50 dagen)

 

stap * draf * houding & balans * galop x2 reflexen x2 techniek x2 vermogen rijdbaarheid instelling aanleg als springpaard  totaal
6 6 7 7,5 9 8 8 8 8 8 81

* Cijfer telt niet mee in de totaalscore

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Jackass is een ruim voldoende tot goed ontwikkelde hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is aansprekend. De nek is voldoende van lengte met een zware hoofd-halsverbinding. De hals is horizontaal aangezet, voldoende van lengte en voldoende bespierd. De schouder is goed van lengte en steil van ligging. De schoft is voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is voldoende van lengte en voldoende bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is hellend, voldoende van lengte en ruim voldoende tot goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende tot goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten zijn voldoende van lengte en correct gesteld.  Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, breed en ruim voldoende van kwaliteit met lage verzenen.

Afstamming:

Jackass is na Heart Touch de tweede zoon van de uit de moederlijn van olympiadewinnares Classic Touch afkomstige Untouched (v.Untouchable) die bij het KWPN wordt goedgekeurd. De vroeg overleden Untouched was onder Nick Skelton en Ben Maher op het hoogste niveau actief. De moederlijn van Jackass bevat eveneens veel bewezen sportpaarden. Grootvader van moederszijde is Contender, die veel sportpaarden heeft nagelaten waaronder de bronzen medaillewinnaar van de OS in Athene: Montender. Jackass’ grootmoeder Vardana (v.Fernando H) is ook de grootmoeder van de KWPN goedgekeurde gouden WK- en EK-teammedaillewinnaar Berlin van Gerco Schröder. Daarnaast heeft de rechtstreekse lijn Grand Prix-paarden voortgebracht als Cathleen W (v.Caretino) van Marc Wirths, Licapo (v.Libertino) van Luciana Diniz en diverse andere bovengemiddelde springpaarden.

Onderzoekrapport:

Jackass is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte. De draf is beperkt van ruimte met een rollend voorbeen . De galop is rollend en voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en balans. Jackass springt vlug van de grond met een goed lichaamsgebruik. De hengst springt met een goede voorbeentechniek. De sprong achter wordt doorgaans goed afgemaakt. Jackass lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Jackass veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

Jackass kan reflexen, techniek en atletisch vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

De merrie Ondine I is overleden.

Klik hier om de rapporten van alle hengsten, die vandaag zijn goedgekeurd, te bekijken