Ga naar hoofdinhoud

Jamboree TN

Jamboree TN

Vigo d’Arsouilles x Carolus II

13 Jamboree S v Vigo d’Arsouilles x Belle Amie II elite eptm sport prok v Carolus II
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201404063
GEBOORTEDATUM 25-2-2014
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 165 cm
KLEURBRUIN
GEREGISTREERDE(N) P. LEIJSER (SOMEREN), Maatschap Team Nijhof (GEESTEREN GLD)
Fokker(s)
Fam. van Straaten Den Ham

Verrichtingsonderzoek najaar 2017 (50 dagen)

 

stap * draf * houding & balans * galop x2 reflexen x2 techniek x2 vermogen rijdbaarheid instelling aanleg als springpaard  totaal
6,5 7 7,5 7,5 8 8 7,5 8 7 7,5 77

* Cijfer telt niet mee in de totaalscore

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Jamboree TN is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende aansprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is iets horizontaal aangezet, voldoende van lengte en voldoende bespierd. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte. De rug is ruim voldoende tot goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende tot goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn ruim voldoende van lengte en een fractie steil gesteld.  Het fundament is ruim voldoende tot goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende tot goed ontwikkeld, goed van vorm met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

De KWPN-erkende Vigo d’Arsouilles, de wereldkampioen van Kentucky in 2010 met Philippe le Jeune, is de vader van Jamboree TN en hij is in staat gebleken zijn kwaliteiten door te geven. Nakomelingen als Dixson van Ian Millar, Fair Light van ’t Heike van Alberto Zorzi en de vorig jaar bij het KWPN erkende Vagabond de la Pomme van Penelope Leprevost bewijzen dat. De zeer goed geteste merrie Belle Amie II S, een dochter van de internationale springhengst Carolus II,  is de moeder van Jamboree TN. Zij kreeg 84,5 punten tijdens de EPTM en springt op 1.35m-niveau. Zij is niet de enige sportmerrie in de moederlijn, we vinden er maar liefst vijf op rij. Ook haar moeder Via Belle S, afstammend van de onder Wout-Jan van der Schans met succes internationaal uitgebrachte Hold Up Premier, sprong 1.35m en is de moeder van het internationale 1.35m-springpaard Chapeau-S (v.Crawford). De volgende moeder is Rachelle-S (v.Cash) en ook zij sprong 1.35m. Onder haar nakomelingen vinden we het internationale 1.50m-springpaard Wladimir (v.Numero Uno) en het 1.35m-springpaard Zachelle S (v.Silverstone). Ze is de grootmoeder van de Toulon-dochter Erachelle-S die 1.40m geklasseerd is.

Onderzoekrapport:

Jamboree TN is een iets in zichzelf gekeerde en dominante hengst. De hengst heeft voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte. De galop is lichtvoetig maar zou meer ruimte moeten hebben. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende tot goede houding en balans. Jamboree TN springt vlug van de grond met een goed lichaamsgebruik. De hengst springt met een iets lang voorbeen en een goede bascule. De sprong achter wordt goed afgemaakt. Jamboree TN lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel vermogen. Als springpaard heeft Jamboree TN ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

Jamboree TN kan springkwaliteit toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Belle Amie II S. is een aansprekende, ruim voldoende ontwikkelde merrie die iets meer in het rechthoeksmodel moet staan.

Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.

De nek is voldoende van lengte met een voldoende lichte hoofd-halsverbinding.De hals is verticaal gesteld, ruim voldoende van lengte en iets arm van bespiering, met iets onderhals.

De schoft is voldoende ontwikkeld en zou iets langer door kunnen lopen.

De schouder is goed van lengte en voldoende van ligging.

De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn sterk bespierd en goed aangesloten.

De croupe is iets hellend van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is ruim voldoende van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld, en van terzijde gezien iets bokbenig en onderstandig.

Het achterbeen is iets lang en steil gesteld.

De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goed ontwikkelde verzenen.

Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is goed van ruimte en goed van souplesse.

De draf is ruim voldoende van ruimte met een goede houding en een goede balans.

De galop is krachtig, goed van ruimte, lichtvoetig met een goede houding.

 

Belle Amie II S. heeft in 2009 bij de EPTM de volgende resultaten behaald:

Stap 7,5 Draf 7 Houding en Balans 8 Galop 8,5 Reflexen 8,5 Techniek 8,5 Vermogen 8,5 Instelling 8 Rijdbaarheid & Bewerkbaarheid 8 Aanleg springpaard 9 Totaal 84,5 punten.

 

In de nationale springsport is de merrie Belle Amie II S. 1.35m geklasseerd.

 

 

Stokmaat: 1.66m / Kleur: bruin

 

Klik hier om de rapporten van alle hengsten, die vandaag zijn goedgekeurd, te bekijken