Ga naar hoofdinhoud

Jenkins

Jenkins, 2014 

Charisma x Cantos x G. Ramiro Z

LEVENSNUMMER: 528003201400418
GEBOORTEDATUM: 28-3-2014
FOKRICHTING: Springpaard
REGISTER: STB
STOKMAAT: 168 cm
KLEUR: BRUIN
GEREGISTREERDE(N): E. SCHEP (TULL EN ‘T WAAL)
Fokker(s)
C.G. VERNOOY (Zoelen)

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Jenkins zijn goed ontwikkelde en staan goed in het rechthoeksmodel met veel uitstraling, met een iets neerwaartse romprichting. De veulens hebben een goed gevormde voorhand. De schouder ligt er goed in. De rug en lendenen zijn goed van lengte en bespiering. De croupe is ruim voldoende van lengte en hellend van ligging. Het voorbeen en het achterbeen zijn correct gesteld en hard van kwaliteit. De stap is zuiver en goed van ruimte. De veulens draven met veel souplesse en een goede balans. In galop tonen de veulens veel lichtvoetigheid en afdruk met een goede balans.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   4 merrieveulens/6 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2019-2020:     18 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
12 4 1 1

Fokadvies

Jenkins kan het model, de springkwaliteiten, de rijdbaarheid en lichtvoetigheid in beweging verbeteren.

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Jenkins is een ruim voldoende tot goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, ruim voldoende tot goed van lengte en ruim voldoende tot goed van bespiering en komt wat diep uit de borst. De schouder is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is licht gezonken, ruim voldoende tot goed van lengte en voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed van lengte, goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is licht hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende tot goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:

Jenkins is de eerste goedgekeurde zoon van de internationaal door Julia Kayser en Marc Houtzager uitgebrachte Charisma, die naar Amerika is verkocht om daar zijn sportcarrière voort te zetten. Charisma verenigt het bloed van de bewezen topverervers Stakkato en Cassini I in zijn pedigree. De moeder van Jenkins, Aurante DD, bracht van Brainpower een dochter die met 83 punten slaagde voor de IBOP en werd op haar eerste drie dochters preferent. Haar vader Cantos verdiende het predicaat preferent en sprong zelf onder Julia Kayser internationaal. Zijn vader Contender geldt als een absolute topvererver voor de springsport, die zeer veel invloed heeft gehad door nakomelingen als Montender, die brons won op de Olympische Spelen van 2004 en goud tijdens het EK een jaar later, Checkmate (Meredith Michaels-Beerbaum), Collin (Toni Hassmann), Con Air (Otto Becker) en Carlo (Nick Skelton). Jenkins’ grootmoeder – een dochter van de eveneens legendarische Ramiro Z, bracht het internationale springpaard Beaurante D.D. (v.Vincenzo). De internationale springpaarden Jurante (v.Concorde) en Wizard (v.Burggraaf) alsmede de internationale eventingpaarden Tennessee (v.No Limit) en Wem (v.Silverstone) hebben hun oorsprong in deze moederlijn.

Onderzoekrapport:

Jenkins is een eerlijke, betrouwbare en meewerkende hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich heel goed bewerken. De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De galop is ruim voldoende krachtig en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en balans. De hengst springt met goede reflexen, goed met de schoft naar boven met ruim voldoende lichaamsgebruik waarbij de sprong achter wisselend wordt afgemaakt. Jenkins lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Jenkins veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

Jenkins kan het model verbeteren en springkwaliteit en rijdbaarheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

Stap Draf Houding en balans Galop (2x) Reflexen (2x) Techniek (2x) Vermogen Rijdbaarheid Instelling Aanleg als springpaard Totaal
8 7 8 7.5 8 8 8 9 8 8 80

 

 * Cijfer telt niet mee in de totaalscore

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2017). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.