Ga naar hoofdinhoud

Jersey

Jersey

Vivaldi x Ferro

43 Jerez v Vivaldi x Kebalia keur pref prest v Ferro
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201407474
GEBOORTEDATUM 1-8-2014
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 167 cm
KLEUR ZWART
GEREGISTREERDE(N) Stoeterij Turfhorst BV (Wezep)
Fokker(s)
P.J.F. WETZELAER SCHIJNDEL

Verrichtingsonderzoek najaar 2017 (50 dagen)

stap x2 draf x2 galop x2 souplesse houding &
balans
rijdbaarheid
en
insteling
aanleg
als
dressuurpaard
totaal
7,5 8 9 8 8,5 8,5 8,5 82,5

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Jersey is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht toontredend gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit met iets ondergeschoven verzenen.

Afstamming:

Jersey is een zoon van de keurhengst Vivaldi – zelf in de Lichte Tour geklasseerd met Hans Peter Minderhoud-, die met zijn nafok op de keuringen en in de sport bovengemiddeld positief opvalt. Jersey’ moeder Kebalia – een dochter van de olympische preferente dressuurhengst Ferro – heeft al diverse zeer goede nakomelingen gegeven. Haar zoon Eusebio (v.Zjengis Khan) is geklasseerd in de Prix St.Georges, zoon Fernando (v.Tango) in de Lichte Tour, zoon Zeldzaam (v.Stedinger) in het Inter I en van Osmium bracht ze een 1.30m-springpaard. Via haar moeder Zebalia (v.Exkurs xx) komt er een scheut volbloed in de pedigree. Zij is de grootmoeder van het Grand Prix-springpaard Obalia J.P.P. (v.Animo) van Gilbert de Roock, het tweesterren eventingpaard Bingo L (v.Cartano), het 1.45m-paard Wilton L (v.Clinton) en een 1.35m-paard van Heartbreaker. Uit de directe lijn komen daarnaast sportpaarden als Chopin (v.Jazz Inter I), Da Vinci R (v.Jazz, Lichte Tour), Partouche (v.Flemmingh, Inter I) en Grand Prix-springpaarden Waterloo (v.Heartbreaker) van Schuyler Riley, Callisto (v.Julio Mariner xx) van Jill Henselwood, Nirmette (v.G.Ramiro Z) van Maria Gretzer, Royal Dream (v.Indoctro) van Dennis van den Brink, Sjarmette (v.Burggraaf) van Tim Gredley, Tabalia (v.Ginus) van Aldo Croce, Valentino Balia (v.Farmer) van Martin Fuchs en Nino de Balia (v.Acrobaat).

Onderzoekrapport:

Jersey is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte met een achterbeen dat goed te bewerken is. De galop is krachtig, bergop met veel gedragenheid en voorbeentechniek. Jersey beweegt met veel souplesse, zeer veel zelfhouding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Jersey veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

Jersey kan de galop en de houding verbeteren en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

De merrie Kebalia is overleden.

 Klik hier om de rapporten van alle hengsten, die vandaag zijn goedgekeurd, te bekijken