Ga naar hoofdinhoud

Johnny Cash

Johnny Cash

Bon Bravour x Flemmingh

27 Jupiter v Bon Bravour x Bukkie keur eptm v Flemmingh
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201406353
GEBOORTEDATUM 4-6-2014
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 172 cm
KLEUR DONKERBRUIN
GEREGISTREERDE(N) J.M. VAN UYTERT (HEEREWAARDEN), STAL BROUWER (Gieten), Maatschap Team Nijhof (GEESTEREN GLD)
Fokker(s)
G. GIJSBERS LOOSBROEK

Verrichtingsonderzoek najaar 2017 (50 dagen)

stap x2 draf x2 galop x2 souplesse houding &
balans
rijdbaarheid
en
insteling
aanleg
als
dressuurpaard
totaal
8 8 7,5 7,5 8 8 7,5 78

 

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Johnny Cash is een royaal ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met veel uitstraling. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed bespierd. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien rechtsvoor licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.  Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, iets smal en goed van kwaliteit met iets ongelijke verzenen.

Afstamming:

Johnny Cash is de derde zoon van Bon Bravour die bij het KWPN wordt goedgekeurd. Bon Bravour werd onder Tom Frankx als vijfjarige vijfde op het WK Jonge Dressuurpaarden en is een zoon van olympiadehengst Painted Black. De moeder van Johnny Cash is Bukkie (v.Flemmingh), die met hoge cijfers slaagde voor de EPTM en ook de moeder is van de KWPN-hengst Hermès (v.Easy Game). Haar moeder Ukkie (v.Jazz) bereikte als driejarige de kopgroep op de Nationale Merriekeuring en haalde tijdens haar EPTM meerdere negens op de dressuuronderdelen. De volle broers van Ukkie, T.Movistar en Zeb, zijn respectievelijk geklasseerd in het Inter I en de Zware Tour. Hun moeder Janny (v.Chronos) is daarnaast onder andere de grootmoeder van de Inter I-paarden Aptrick (v.Tango) en Cleverboy (v.Vivaldi) en van ZZ-Zwaar-paarden van San Liberty en Tuschinski.

Onderzoekrapport:

Johnny Cash is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte maar zou meer buiging in het achterbeen moeten hebben. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte. De galop is bergop met een ruim voldoende tot goede ruimte. Johnny Cash beweegt met een goede houding, goede balans en een goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Johnny Cash ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:

Johnny Cash kan het model verbeteren en lichtvoetigheid en rijdbaarheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Bukkie is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoekmodel staat. Ze beschikt over uitstraling en veel bloedopdruk.

Het hoofd is sprekend.

De hoofd-halsverbinding is ruim voldoende licht.

De hals heeft voldoende lengte en ruim voldoende bespiering, deze zou even wat meer vanuit de schoft naar boven aangezet kunnen zijn.

De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte

De schouder is ruim voldoende van lengte, en wat steil.

De rug is een fractie week.

De lendenen zijn ruim voldoende aangesloten.

De croupe is hellend en kort. De broekspier loopt voldoende lang door.

Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie hol.

Het achterbeen is een fractie recht gesteld.

De kootstand is zowel van het voor- als van het achterbeen week.

De hoeven zijn breed en de verzenen zijn laag

Het fundament is hard en doet wat teer aan.

De stap is ruim voldoende van ruimte en actief. Van voren gezien gaat de merrie toontredend en maakt ze een wat maaiende beweging met beide voorbenen.

De draf is actief met ruim voldoende ruimte en een goede bewegingstechniek. Er is sprake van een goed gebruik van het voorbeen. Bukkie maakt in draf ruim voldoende houding en toont daarbij ruim voldoende souplesse.

In galop toont Bukkie een goede ruimte en goede houding. In beweging zou Bukkie wat meer kracht vanuit het achterbeen kunnen laten zien. De merrie was hoogdrachtig tijdens de beoordeling.

 

Bukkie heeft in 2009 bij de EPTM de volgende resultaten behaald:

Stap 8 draf 8 galop 8.5 souplesse 8 houding en balans 7.5 rijd- en bewerkbaarheid 8 aanleg als dressuurpaard 8 totaal 80.5 punten

 

Stokmaat: 1.65m / Kleur: bruin

 

 

 Klik hier om de rapporten van alle hengsten, die vandaag zijn goedgekeurd te bekijken