Ga naar hoofdinhoud

Ger Visser weer op vrije voeten: ‘Ik ben moe, op’

De voorlopige hechtenis van Ger Visser is geschorst en hij mag zijn proces voorlopig in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald, zo meldt de Gelderlander. Visser zat drie maanden vast, omdat hij volgens het OM op grote schaal documenten zou hebben vervalst rondom de ondergang van zijn bedrijf Eurocommerce. 

“Ik ben moe, op. Deze bijna honderd dagen gevangenschap hebben mijn leven voorgoed veranderd”, vertelde Ger Visser in de rechtszaal. De vermeende vervalste documenten zou hij hebben opgesteld en ingebracht als bewijsstukken in het hoger beroep in de strafzaak. Dat hoger beroep had in oktober vorig jaar moeten plaatsvinden, maar enkele dagen voor aanvang van die zaak werden Visser en zijn familie opgepakt.

Veel machtsvertoon

De Fiscale opsporing- en inlichtingendienst (FIOD) pakte Ger Visser, zijn echtgenote Patricia, zoon Ger junior en dochter Kristel in oktober met veel machtsvertoon op bij invallen in de drie villa’s van de familie in Gorssel. Alleen Visser senior zat nog altijd vast. Curator Paul Schepel liet in oktober weten dat hij aangifte had gedaan tegen Visser vanwege vermoedens van valsheid in geschrifte.

Megacomplot

Met de documenten, die volgens het OM zijn vervalst door Visser, zou hij een megacomplot willen aantonen van vastgoedmiljonair Dik Wessels en twee Rabobank-bestuurders om Eurocommerce in een faillissement te duwen. Het zou gaan om grote aantallen vervalste gespreksverslagen en brieven op privé-briefpapier van de inmiddels overleden Wessels. Hij was jarenlang zakenpartner van Visser.

Persoonlijke omstandigheden

Ger Visser ging in de rechtszaal uitgebreid in op zijn persoonlijke omstandigheden. “De gijzeling van de FIOD hebben wij nog lang niet verwerkt. Ik ben moe, op. Mijn ruggenwervels zijn versleten, ik heb hartritmestoornissen en mijn vrouw is hartpatiënt. Ik zorgde voor haar. Dat kan nu niet.”

Vrijlating

Visser zou de documenten in zijn brievenbus hebben gevonden. Volgens zijn advocaat, Rosa van Zijl, is haar cliënt niet betrokken bij de vervalsing van die documenten. Van Zijl vroeg in de rechtbank vervolgens om onmiddellijke vrijlating van zijn cliënt, om zijn proces in vrijheid te kunnen afwachten. “Mijn cliënt kan zich in de gevangenis niet voorbereiden op de vele procedures die komende tijd volgen”, aldus Van Zijl. Dat verzoek is nu dus gehonoreerd.

Verbod media

De rechtbank stelt als voorwaarde voor de schorsing van de voorlopige hechtenis, dat Visser geen documenten mag publiceren en niet mag praten met de media.

Bron: Gelderlander

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook