Ga naar hoofdinhoud

Kannan Jr. 

Kannan Jr.

Cornet Obolensky x Quick Star

LEVENSNUMMER: 528003201508257
GEBOORTEDATUM: 13-3-2015
FOKRICHTING: Springpaard
REGISTER: STB
STOKMAAT: 170 cm
KLEUR: SCHIMMEL BRUIN GEBOREN
WFFS: in onderzoek
GEREGISTREERDE(N): M.G. KRAMER VD MEER (OUD-BEIJERLAND), S. VAN DER LEI (Sint-Michielsgestel)
Fokker(s):
M.G. KRAMER VD MEER, OUD-BEIJERLAND
S. VAN DER LEI, Sint-Michielsgestel

Verrichtingscijfers

Kannan JR (v Cornet Obolensky x Van Meta ster sport prok v Quick Star) Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink-van Dijk
Stap
6
Draf
6
Houding en balans
7
Galop (2x)
8
Reflexen (2x)
9
Techniek (2x)
9
Vermogen
9
Rijdbaarheid
8.5
Instelling
8
Aanleg als springpaard
9
Totaal
86.5
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Kannan Jr is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm,  ruim voldoende tot goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is licht hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, iets breed en ruim voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
De invloedrijke KWPN erkende Cornet Obolensky, die net als zijn vader en grootvader, 1.60m heeft gesprongen heeft in Kannan Jr opnieuw een KWPN goedgekeurde zoon. De pedigree van Kannan Jr, de hengstenkeuringskampioen van 2018,  is doordrenkt met springgenen. Niet alleen van vaderskant, ook van moederskant met daarin Quickstar die zelf 1.60m sprong en zijn beide ouders, Galoubet A en Stella die dat niveau ook behaalden. Ook Voltaire, de overgrootvader van moederskant zagen we in actie over 1.60m parcoursen. Kannan Jr’s moeder Van Meta ster sport-(spr) bereikte de klasse internationaal 1.45m. Haar eerste dochter Bella Meta (v.Triomphe de Muze) sport-(spr) loopt 1.40m. Grootmoeder Lady-Meta ster prestatie bracht onder meer de preferente prestatiemerrie Rometa (v.Zeus), het ZZ Licht dressuurpaard Toy (v.Karandasj), het internationale springpaard Wessel (v.Quickstar) en het 1.35m paard Eric Jr. (v. Lord Z). De overgrootmoeder Cemeta, een keur preferente prestatiemerrie van Nimmerdor, zelf 1.30m springen, vermaarde faam als moeder van de KWPN erkende fok- en sportgrootheid Kannan (v.Voltaire) die dus een volle broer van de grootmoeder van Kannan Jr is.

Onderzoekrapport:
Kannan Jr is een eerlijke, betrouwbare, snel afgeleide en zeer werklustige hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is net voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en voldoende balans. De galop heeft veel afdruk en heeft een goede ruimte en balans. Kannan Jr springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer veel reflexen, veel lichaamsgebruik en een zeer goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Kannan Jr lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen en heeft de kwaliteit om boven de sprong heel makkelijk naar voren te kunnen doorschakelen. Als springpaard heeft Kannan Jr zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
De hengst vertoonde gedurende het onderzoek klachten van stijfheid. De hengst is twee keer fysiotherapeutisch behandeld, dit heeft een goed effect gehad.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kannan Jr. kan het model verbeteren en met springkwaliteit, en met name reflexen, techniek en vermogen, toeven aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Van Meta is een ruim voldoende ontwikkelde, neerwaarts gebouwde merrie die wat langer gelijnd zou mogen zijn.
Het hoofd is sprekend met een vriendelijk oog.
De nek is kort met een voldoende lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is wat horizontaal aangezet, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.
De rug is voldoende van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is hellend van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is steil gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en iets voos van kwaliteit.
De stap is zuiver, voldoende van ruimte en goed van souplesse.
De draf is voldoende van ruimte met een goede houding en een voldoende ondertredend achterbeen en heeft een matige souplesse.
De galop is krachtig, goed van ruimte, gedragen met een goede houding.

De merrie Van Meta is overleden, deze beschrijving is opgesteld aan de hand van in de database beschikbare informatie die opgesteld is bij stamboekopname.

In de internationale springsport is de merrie Van Meta, 1.45m geklasseerd geweest.

Stokmaat: 1.65m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2019). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.