Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van Kobalt VDL 

Kobalt VDL

18 Kobalt v Modesto x Abersinaa ster v Calido I
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201506167
GEBOORTEDATUM 26-5-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 166 cm
KLEUR SCHIMMEL BRUIN GEBOREN
GEREGISTREERDE(N) VDL STUD (BEARS FR), I.G.R. VAN DER MEER (LUCASWOLDE)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
S. VAN DER MEER SURHUISTERVEEN

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE 
Stap 7.5
Draf 7.5
Houding en balans 8
Galop (2x)8.5
Reflexen (2x)8.5
Techniek (2x)8
Vermogen 8.5
Rijdbaarheid 8
Instelling 8
Aanleg als springpaard 8.5
Totaal 83

Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kobalt VDL is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat.Het hoofd is aansprekend. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is wat verticaal gesteld, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien licht onderstandig en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en staat wat achter de massa. De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm, goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

Kobalt VDL is de eerste goedgekeurde zoon van de KWPN-erkende grootverdiener Modesto. Onder de Fransman Jean Marc Nicolas was hij jarenlang een vaste waarde voor het Franse landenteam en zo maakte hij onderdeel uit van de overwinningen in Rotterdam, Rome, Lissabon, Lyon en Lummen, won hij Grote Prijzen en nam deel aan het WK in Aken. Ook zijn vader Grandeur (v.Gralsritter) sprong Grand Prix. Modesto komt net als zijn zoon Kobalt VDL uit de Sinaa-stam: Kobalt VDL’s overgrootmoeder is de Lucky Boy xx-dochter Dersinaa, de keur, preferente, prestatiemerrie die ook de moeder van Modesto is. Kobalt VDL’s moeder is de stermerrie Abersinaa, een dochter van de springpaardenvererver Calido I. Zij is een halfzus van de onder Jur Vrieling op het hoogste niveau succesvolle Emmerton (v.Emilion). Hun moeder is de keur preferente Lersinaa (v.Nimmerdor) die ook de grootmoeder is van onder andere de internationale 1.40m-paarden Canselara A (v.Cardento) en Fortaleza (v.Sydney) en daarnaast diverse 1.30m-paarden. Lersinaa’s moeder Dersinaa, de hierboven aangehaalde keur, preferente, prestatiemerrie van de Engels volbloed Lucky Boy xx, bracht naast Modesto nog een 1.30m-paard van Nimmerdor en is eveneens de grootmoeder van internationale 1.30m tot 1.40m-springpaarden van Indorado, Indoctro en Cardento. Ook is ze de grootmoeder van de vorig jaar met hoge cijfers goedgekeurde KWPN-hengst Jenssen VDL (v.Harley VDL).

Onderzoekrapport:

Kobalt VDL is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. De galop is krachtig, actief met veel souplesse en een goede tot zeer goede ruimte. Kobalt VDL springt goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Kobalt VDL lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Kobalt VDL veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kobalt VDL kan de galop verbeteren en springkwaliteit en met name vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Abersinaa is een goed ontwikkelde aansprekende merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting.

Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.

De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding.

De hals is verticaal gesteld, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering.

De schoft is voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte.

De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging.

De rug is ruim voldoende van lengte en voldoende van bespiering.

De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.

De croupe is ruim voldoende van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is ruim voldoende van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien een fractie hol en onderstandig.

Het achterbeen is correct gesteld.

De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goed ontwikkelde verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is goed van ruimte en ruim voldoende van souplesse.

De draf is ruim voldoende van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen.

De galop is krachtig, goed van ruimte, goed gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: schimmel

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.