Ga naar hoofdinhoud

McLaren

McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I)

LEVENSNUMMER DE433330318417
GEBOORTEDATUM 11-4-2017
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 1,1% (LAAG)
STOKMAAT 169 cm
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) REESINK HORSES (Eibergen)
FOKKER U. TOENJES (Ganderkesee)

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

McLaren is een goed ontwikkelde hengst met veel uitstraling die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is zeer sprekend met een mooi oog. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is zeer goed van vorm, zeer goed van lengte, goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien licht frans gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en een fractie lang. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is een fractie fijn ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:

McLaren is een zoon van Morricone, de kampioen van de Oldenburger hengstenkeuring die zelf weer afstamt van de populaire Millennium, die onder Simone Pearce op Inter-I-niveau wordt uitgebracht.

De moeder van McLaren is Samatha, die Sir Donnerhall (v.Sandro Hit) als vader heeft. Van Sir Donnerhall zijn diverse nakomelingen actief op het hoogste niveau.

Samatha bracht van Faustinus reeds het internationale Young Riders-paard Fiolina 2 van Nadine Krause en het in Amerika actieve Prix St.Georges-paard Tokayer (v.Tokio) van Amy Swerdlin.

Samatha’s moeder Gamita (v.Akzent II) bracht twee in Duitsland actieve Lichte Tour-paarden: Souveraens Parade (v.Sandro Hit) van Sandra Kötter en Sympathico 27 (v.Sunny Boy) van Linda Illmer, alsmede een 1.35m-springpaard van Quattro B. Ze is ook grootmoeder van de internationale 1.45m-springpaarden Albfuehren’s Coala Queen (v.Albfuhren’s Caladetto) en Siec Colour Me White (v.Contagio). In de moederlijn vinden we verder het bloed van de hengsten Weltmeister, Furioso II en Chronos.

Onderzoekrapport:

McLaren is een sympathieke en elegante hengst, die goed op zijn ruiter geconcentreerd is met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zeer actief, zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, met een goede ruimte en souplesse. De galop heeft een goede ruimte, balans en souplesse. McLaren beweegt met een zeer expressief voorbeen en zeer veel schoudervrijheid. Het achterbeen zou nog meer buiging in de gewrichten en kracht mogen hebben. De hengst heeft een goede houding en zeer goede balans. Als dressuurpaard heeft McLaren veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

McLaren kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding en kan daarnaast elegantie, lichtvoetigheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Samatha is een goed ontwikkelde voldoende aansprekende merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat, met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is voldoende sprekend met een mooi groot oog. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding. De hals is iets horizontaal van vorm, iets kort van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging. De rug is ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien toontredend en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met iets lage verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. Bij inspectie was de merrie niet regelmatig en daardoor niet te beoordelen op beweging.

Op vierjarige leeftijd heeft ze in Duitsland met goed gevolg een zadeltest afgelegd.

Stokmaat: 1.71m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (oktober 2020). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.