Ga naar hoofdinhoud

Filmversie Charlie Mackesy’s ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ rond kerstmis op BBC

Foto: Still Facebook Charlie Mackesy

Fans van Charlie Mackesy hebben de eerste voorproefjes gezien van de langverwachte verfilming van zijn bestseller De jongen, de mol, de vos en het paard. Het hartverwarmende verhaal volgt een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jongen, een mol, een vos en een paard als ze samen reizen in de zoektocht van de jongen naar huis. Ook in Nederland is het boek populair.

De film is aangepast voor het kleine scherm en zal komende kerst wereldwijd te zien zijn op BBC One, iPlayer en Apple TV+.

Volgers van Charlie’s social media accounts zijn getrakteerd op een voorproefje van wat ze van de film kunnen verwachten. De geluidloze korte clips tonen prachtige beelden, waaronder het moment waarop de jongen, de mol en de vos het paard voor het eerst ontmoeten.

Bij de aankondiging van de bewerking zei Mackesy, die de film samen met Peter Baynton regisseerde, dat het “zo ontroerend is dat het verhaal met Kerstmis wordt bekeken”. “Ik hoop echt dat het een beetje vreugde, gelach en troost brengt,” voegde hij eraan toe.

Hoewel de korte clips die Charlie Mackesy heeft gedeeld geen geluid hebben, zal de uiteindelijke film dat wel hebben. Isobel Waller-Bridge heeft een originele score gecomponeerd, die wordt uitgevoerd door het BBC Concert Orchestra onder leiding van Geoff Alexander.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charlie Mackesy (@charliemackesy)

Bekijk hier meer korte clips op de Facebookpagina van Charlie Mackesy.

Bron Horse and Hound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook