Ga naar hoofdinhoud

Franse nationale stoeterij Haras du Pin presenteert voortgang megaproject

JVandaag werd in aanwezigheid van Sebastien Leroux, projectdirecteur van de nationale stoeterij en landgoed Haras National du Pin, de voortgang van het megaproject gepresenteerd. Het Franse landgoed is sinds 2010 bezig met een enorm ontwikkelingsproject en is door de FEI officieel aangewezen als locatie voor het Europese Kampioenschap Eventing in 2021, het Wereldkampioenschap voor pony's in 2021 en het Wereldkampioenschap Mennen in 2022.

Het landgoed Haras National du Pin in Normandië (Frankrijk) is bij de meeste mensen vooral bekend van de internationale eventingwedstrijden. Al geruime tijd wordt hier gewerkt aan een enorm project waarbij het hele landgoed wordt aangepakt. Sinds 2010 is er al meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling ervan, waaraan 2,2 miljoen euro door de regio, 4 miljoen euro door het Departement en nog eens 900.000 euro door de staat werd bijgedragen.

Met de investeringen die in de periode 2012-2018 al zijn gedaan (aanleg van erering, crossbaan, rijpistes) zijn aan de voorwaarden voor de organisatie van internationale wedstrijden al voldaan. Door de FEI is Haras du Pin officieel aangewezen als locatie voor het Europese Kampioenschap Eventing in 2021,  het Wereldkampioenschap voor Pony’s in 2021 en het Wereldkampioenschap Mennen in 2022.

Lodges en boomhutten

Het historische hotel en restaurant in Le Pin National, dat sinds 1977 gesloten is, biedt straks een horecagelegenheid. Het dak en de gevels van dit gebouw waren al gerenoveerd vanwege de Wereldruiterspelen in 2014. Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van lodges en een overnachtingsmogelijkheid in de vorm van boomhutten. Hiermee probeert men tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar bijzondere vakantiebestemmingen. Vanwege het toenemend aantal rondreizende bezoekers worden ook de mogelijkheden voor camperplaatsen nog onderzocht.

Daarnaast wil men, zowel ruiters als bezoekers, ook een uitgebreid aanbod aanvullende diensten (sanitair, horeca, paardenstallen en parkeergelegenheid) kunnen bieden om die twee doelgroepen samen te laten komen op het landgoed. Het doel is om daarmee de internationale evenementen aantrekkelijker te maken voor ruiters en publiek en zo het internationale karakter van de stoeterij vergroten.

 

Bron: Grandprix-replay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.