Ga naar hoofdinhoud

Aliene Ruyter en Bjinse Venderbosch eventingkampioen jeugd

Aliene en Bjinse in de ereronde. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacky van Tartwijk
Met  volle overtuiging reden Aliene Ruyter en Bjinse Venderbisch zich vandaag naar de titel bij respectievelijk de young riders en junioren op het NK eventing in Renswoude.  Dat levert hen beide een goede uitgangspositie op voor een ticket naar het EK, waarvan coach Jan van Beek deze of volgende week de selectie bekend wil maken.

“Ik hoop met twee teams naar het EK in Ierland te kunnen gaan. Dit was de laatste obeservatiewedstrijd”, licht de coach toe. De zeventienjarige Bjinse zette zijn troef Lord Mayor in die hij nu een goed jaar rijdt. “Echt een geweldig paard al is hij niet de grootste. Hij is in de omgang super rustig en wil altijd voor je werken. Dan stijgt hij op.”

Een springfoutje kon hij na een goede dressuurproef en een super cross wel lijden. Hij bleef Nina de Haas met de grote Cocu (zilver) en Maartje van Riel (brons) royaal voor.

Fractie geluk

De Verdi-zoon Bomba (mv. Calvados) van Aliene Rutyer deed zijn afstamming weer eens eer aan in het springparcours. Zeer geconcentreerd en met een fractie geluk in de driesprong ging de combinatie foutloos rond. Nadat topruiter Kai Steffen Meijer onfortuinlijk van zijn paard stapte in het springparcours, was daar ook nog de zege voor Aliene in de CCI2* gevolgd door Patrick Verbakel met Coconut Girl als tweede.

In het NK was er zilver voor Gerdine Frens met de schimmel Wishfull Thinking en brons voor de kampioen van vorig jaar: Janneke Boonzaaijer met Campbelle WS.

Klik hier voor de uitslagen van de junioren.
Klik hier voor de uitslagen van de young riders.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.