Ga naar hoofdinhoud

Grand Slam-bonus kan Jung bijna niet meer ontgaan

De Duitse eventer Michael Jung staat na de cross vandaag op de Badminton Horse Trials met een gigantische voorsprong aan de leiding van het CCI4* met La Biosthetique-Sam FBW. Er moet heel wat gebeuren, wil de topcombinatie morgen na de afsluitende vaardigheid niet met de Badminton-zege naar huis gaan. Én met de lucratieve Grand Slam Bonus, want die heeft hij - als hij morgen wint - ook in zijn zak.

Jung won het eerste onderdeel, de dressuur. En vandaag was hij met een foutloze cros binnen de tijd de winnaar van het tweede onderdeel. Het was een moeilijke cross, wat de deelnemers vooraf al voorspelden. Alice Naber-Lozeman en Coral Estate Harry Bellafonte kwamen ‘niet helemaal zonder kleerscheuren’ rond. Ze kwamen al in de problemen op de uitsprong van de ‘Quary’, waar Harry Belafonte wat bleef wat hangen. Vervolgens kreeg naber een weigering op de Mirage Pond. Met 1.22 tijdsoverschrijding en 20 strafpunten voor de weigering, kwam het duo door de finish. Andrew Heffernan, die gisteren nog blij was met zijn 45,8 strafpunten en een 22e plek in de dressuur, moest in de cross vandaag opgeven.

Jung bleef 7 seconden binnen de tijd en heeft nu in de tussenstand een voorsprong van 9 punten op zijn landgenoot Andreas Ostholt die met So Is Et tweede staat in het klassement. Derde staat de Britse Gemma Tattersall met Arctic Soul.
Door Sam leken deze moeilijke hindernissen, makkelijk”, zei Jung. “Het is zo’n gaaf gevoel om op hem te zitten en zijn power onder me te voelen. Hij is een heel goed crosspaard en hij kan de moeilijkste crossen in de wereld makkelijk aan.”

Droom in duigen

Voor Alice Dunsdon viel vandaag in de cross een droom in duigen. Als zij de Horse Trail in Badminton had uitgereden, was ze de eerste amazone die met hetzelfde paard (Fernhill Present) de zes viersterren-CCI’s ter wereld had uitgereden. Ze werd echter vandaag uitgesloten in de cross.

Bekijk hier de tussenstand na de cross

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Badminton Horse Trials

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.