“Ik zag op het laatst van de proef 70 procent op het scorebord staan. Ik denk: dat zit goed. Maar toen kwamen die wissels. Ik voelde ze niet aan komen.”
Met -46.20 pakte de score toch slechter uit dan wat Naber zich ten doel had gesteld. “Jammer, maar mijn paard liep fijn, ik heb heel lekker gereden. Dus daar kan ik in elk geval tevreden over zijn. Ik denk dat Peter Parker toch een beetje afgeleid was door de straffe wind in het stadion.”
Scherp rijden
Bondscoach Martin Lips komt met een andere verklaring waarom er ook door andere topruiters veel foutjes worden gemaakt. “Mark Todd zei tegen mij dat we nog nooit zo’n sterk deelnemersveld hadden. Dat is echt zo. Ik denk dat er wel 15, 20 combinaties voor een medaille kunnen gaan. En dat weet iedereen. Dus moet je ook scherp rijden om nog kans te maken. En als je scherp rijdt, is de kans op foutjes ook groter.”
Netjes bij de sprong brengen
In de cross-country gaat Alice Naber vooral met verstand rijden. “Het laatste deel is ook nog zwaar en het gaat heuvel op, heuvel af. Dus je moet de krachten een beetje verdelen. Zeker met Peter Parker. Niks ten nadele van het paard, maar hij heeft niet zoveel vermogen als Harry Belafonte. Die springt overal met twee vingers in de neus overheen, ook als ik een keer een beetje groot kom. Maar met Peter Parker moet ik echt precies rijden en ‘m netjes bij de sprong brengen. Ach, daar ben ik voor ingehuurd.”
Halve grote volte met hindernissen
“Ik wil nog één keer in m’n eentje de cross lopen. Dan neem ik m’n definitieve beslissingen. Zoals het er nu naar uitziet ga ik bij het eerste water in twee keer vier galopsprongen de kortste weg. Dat is een soort grote halve volte, maar dan met een paar dikke hindernissen erin. Ik moet daar vooral niet gaan trekken, dan zeilt Peter Parker de bocht uit. Ik moet de schouder van m’n paard sturen met mijn been.”
Omweg bij hindernis 6
Bij de technisch zeer lastige hindernis 6 (twee hoge, super smalle punten) overweegt Alice Naber om na de eerste punt de omweg te kiezen.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl