Ga naar hoofdinhoud

Jung en Klimke aan elkaar gewaagd op WK

Michael Jung en Ingrid Klimke tijdens de ereronde Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In Frankrijk is het WK voor jonge eventingpaarden van start gegaan. Bij de zesjarigen staat Elisabeth Halliday-Sharp op kop met Cooley Moonshine (v. Cobra). Bij de zevenjarigen is een spannende strijd gestart tussen twee Duitse fenomenen. Voorlopig staat Michael Jung op kop gevolgd door Ingrid Klimke. 

Michael Jung reed in de dressuur met Chocolat (v. Contendro I) precies 75% bijeen. Jung startte Chocolat nog maar één keer internationaal, maar toen ging het mis in de cross-country. Het duo werd uitgesloten. Hopelijk voor Jung verloopt het de rest van het WK beter.

Klimke op de voet

Het verschil tussen Klimke en Jung is minimaal (25 en 25.3). Klimke behaalde in de dressuur 74,72% met de Askari-dochter Asha P. Voor Nederland kwam alleen Andrew Heffernan aan de start. Hij startte met Gideon (v. Lucky Boy) en behaalde 66,25%. Dit is goed voor een voorlopige 39ste plaats.

Mega score

Met een score van 77,58% gaat bij de zesjarigen Elisabeth Halliday-Sharp op kop met Cooley Moonshine. Bij de zesjarigen rijden drie Nederlandse amazones mee. Merel Blom staat tot nu het beste ervoor. Met Lucky You 7 (v. Limbus) staat Blom momenteel op een veertiende plaats.

Iets lager in het klassement, plaats 29 en 31, staan Sanne de Jong met Hatary MBF (v. Quasimodo van de Molendreef) en Janneke Boonzaaijer met Halida (v. Saffier).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook