Ga naar hoofdinhoud

Sanne de Jong schrijft geschiedenis bij vijfjarige eventingpaarden

Sanne de Jong met Enjoy
Voor het eerst in de geschiedenis heeft één en dezelfde amazone het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden twee keer gewonnen. In 2014 legde Sanne de Jong beslag op deze titel met Enjoy (v. Cartano) en deze keer eindigde ze opnieuw bovenaan in het klassement, ditmaal in het zadel van Have Fun (Albaran x Julio Mariner).

In het eerste onderdeel, de dressuurproef, behaalde De Jong met de Albaran-zoon al de hoge score van 32.6 punten. Met springen bleef ze foutloos en vervolgens kreeg ze hoge punten in de afsluitende terreinrit, 23.

Alleen ervaring opdoen

“Ik ben echt heel blij, maar hier had ik echt niet op gerekend. Eigenlijk had ik hem alleen maar meegenomen om ervaring op te doen en het is geweldig als het dan zo uitpakt”, aldus een blije amazone, die het overigens deze keer moest doen zonder de mentale support van haar moeder, die zich momenteel op het EK Eventing in Polen bevindt en daar voor de KNHS de wedstrijd verslaat.

De amazone werd ook nog eens vijfde met Hatary MBF (v. Quasimodo van de Molendreef).

Reservetitel voor Boonzaaijer

Het reservekampioenschap ging naar Hanneke Boonzaaijer, die recent nog deelnam aan het EK Eventing young riders. Met Halida (Saffier x Gentleman) eindigde ze in de dressuurproef op een zesde plaats. Bij het springen hield deze combinatie schone lei en in de terreinrit waardeerde dit duo zich flink op.

De juryleden van vandaag, Renske Kroeze en Raf Kooremans, waren blij verrast over de kwaliteit van de éénentwintig paarden, die ze deze editie ter beoordeling aangeboden kregen.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook