Ga naar hoofdinhoud

Vittoria Panizzon wint op KWPN’er CCI3* met recordscore

De Italiaanse Vittoria Panizzon en haar Strawinski-zoon Chequers Play The Game pakten de zege in de lange driester op de Tattersalls International Horse Trials in Ratoath. Alleen een tijdfout voegde Panizzon aan haar dressuurscore toe en het totaal resultaat van 35.5 strafpunten betekende record voor de wedstrijd in Ierland.

Vittoria Panizzon heeft de veertienjarige KWPN’er Chequers Play The Game nog niet heel vaak gestart op de internationale wedstrijden. Het fokproduct van Bonhof uit Oene begon zijn carrière onder de Nieuw-Zeelander Jock Paget en kwam twee jaar geleden onder het zadel van de in Engeland wonende Italiaanse.

‘Voor een paar wortels’

Me de Strawinski-zoon won Panizzon onder meer de 2*-wedstrijden in Aldon en Hopetoun. De winst in de lange 3* in Ierland is de eerste grote zege voor het paar. De gelukkige Panizzon schreef op haar Facebook-pagina: “Voor een paar wortels doet ie alles!”

Ook French onder 40 punten

Nog nooit was iemand in de geschiedenis van de Tattersalls International Horse Trials onder de 40 strafpunten uit gekomen. Dit jaar lukte dat naast de winnares ook Piggy French. De Britse reed Quarrycrest Echo naar 39.3 punten en de tweede plek. In zijn eerste 3* bleef de tienjarige Ier van Clover Echo op zijn dressuurresultaat staan.

Frankrijk wint Nations Cup

In Ierland werd ook de FEI Nations Cup wedstrijd verreden. Deze werd door de Fransen gewonnen voor Groot-Brittannië en gastland Ierland. De Fransman Luc Chateau won de korte 3* met Propriano de l’Ebat (v. Clown du Chesnay). Oliver Townend werd tweede op MHS King Joules (v. Ghareeb xx).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Eventing Nation/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.