Ga naar hoofdinhoud

Foutje: menners niet op goud, maar op brons

Bram Chardon na afloop van zijn weinig geslaagde debuut op een WK. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Door een rekenfout in het landenklassement werd vanmiddag ten onrechte bekend gemaakt dat de Nederlandse menners na de marathon op de eerste plaats zouden liggen. Het virtuele goud bleek brons te zijn.

De Verenigde Staten blijken bij nadere beschouwing aan de leiding te gaan. Met de vaardigheid nog te gaan neemt België voorlopig de tweede positie in en het Nederland van Koos de Ronde en vader en zoon Chardon moet voorlopig met de derde positie genoegen nemen.

De individuele rangschikking was correct. Bij de optelling voor het landenklassement maakte het wedstrijdsecretariaat een fout.

Chardons beneden hun niveau

Koos de Ronde presteerde vandaag geweldig, maar IJsbrand en Bram Chardon bleven in de marathon beneden hun gebruikelijke niveau.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook