Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaardenshow voor Duits publiek

Cees Embregts en de vierjarige hengst Franco (v. Bakboord) aan de lange lijnen. Foto Letty Donselaar
Het menpubliek tijdens de internationale menwedstrijd PSG Lähden in Duitsland, mede-georganiseerd door Christoph Sandmann, werd zondagmiddag voor het eerst getrakteerd op een show door Pavo Masterclass Tuigpaarden, supported by ‘t Peerdewinkeltje. “Het was geweldig”, vertelt Hanneke Mekkes. “We kregen een half uur de tijd, konden alle paarden uitgebreid presenteren en iedereen zat tot en met de ereronde op de tribunes geplakt.”

Net voordat de vierspannen zouden beginnen aan hun laatste onderdeel, het kegeltjes rijden, kwamen de Nederlandse tuigpaarden de baan binnen. Belgisch vierspanrijder Glenn Geerts en een vertegenwoordiger van de organisatie namen de jurering op zich. Voor het eerst presenteerde Cees Embregts een jonge hengst aan de lange lijnen, de vierjarige Franco (v. Bakboord). “De jury was onder de indruk van Franco, die heel soepel en makkelijk door het lijf bewoog. Ze vonden het een paard waar het meeste toekomstmuziek in zat”, vertelt Hanneke Mekkes.

Voor Evelien Corbeek betekende het international uitstapje haar vierde (!) zege op rij, want zij werd opnieuw uitverkozen tot meest stijlvolle combinatie met haar topper Only the Lonely.

De veelzijdigheid van het tuigpaard, dat ook populair is in de mensport, werd extra benadrukt door Paulien van der Gun die Colanda (v. Manno) onder het zadel voorstelde. Derk Jan Mekkes presenteerde zijn blikvanger PrimeVal Bentley (v. Larix), terwijl de 25-jarige Sabrina Melotti deelnam met Enzy Dancy (v. Torino). Dirk Mekkes sr. koos voor zijn tweespan PrimeVal Wizzkid Gonda (v. Patijn) en Varanno (v. Manno).

Christoph Sandmann reageerde positief op het initiatief. “Mooi was de diversiteit in aanspanning maar ook in type paarden. Het Nederlandse tuigpaard is geliefd in de mensport en dan is het prachtig om deze toppaarden in verschillende aanspanningen terug te zien. Het publiek is mijn graadmeter en die waren overduidelijk zeer enthousiast.”

Het volgende optreden van de Pavo Masterclass Tuigpaarden, supported by ‘t Peerdewinkeltje, vindt op 2 augustus tijdens Concours Hippique Hoofddorp plaats.

Bron: Horses / Pavo Masterclass Tuigpaarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.