Ga naar hoofdinhoud

Nederlands kampioen Ben Gosschalk stopt met wedstrijdmennen

Ben Gosschalk
Internationaal tweespanmenner Ben Gosschalk stopt voorlopig met de wedstrijdsport om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin en werk. De regerend Nederlands kampioen twijfelde lang over de beslissing. “Mijn hele team was nog erg enthousiast en we waren klaar voor een nieuw seizoen, inclusief mijn paarden. Maar mijn gezin en mijn werk kosten veel tijd en dan moet je op een gegeven moment keuzes maken", legt de 35-jarige menner uit.

Gosschalk houdt zijn paarden en neemt geen definitief afscheid van de sport, maar stopt voorlopig wel met de wedstrijden. “Ik vind het zelf ook jammer, maar ik sta er achter. Ik ken mezelf, ik kan niet op halve krachten rijden. Als de paarden eenmaal goed lopen, word ik zelf ook gretig en wil ik aan de top meedraaien. Het frustreert dan enorm als je geen tijd hebt om te trainen.”

Ben Gosschalk internationale hoogtepunt was in 2009. Hij won teamgoud op het WK in Kecskemét met Harrie Verstappen en Mieke van Tergouw. In 2009 en 2012 werd hij Nederlands kampioen.

Bron: Horses / Hoefnet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook