Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse vierspanmenners winnen landenwedstrijd Windsor

De 4* landenwedstrijd vierspanmennen in het Engelse Windsor is gewonnen door het Nederlandse team bestaande uit Koos de Ronde, IJsbrand Chardon en Edwin van der Graaff. De Ronde en Chardon stonden ook individueel op het podium. De individuele winst ging voor de 14e keer naar de Australiër Boyd Exell.

De 4* samengestelde menwedstrijd op de Royal Windsor Horse Show is een traditie die de Britse koninklijke familie graag in ere houdt. Onder de rook van kasteel Windsor werd zondagochtend het laatste onderdeel, de vaardigheid, afgewerkt.

Exell onverslaanbaar

Boyd Exell won alle drie de onderdelen en bouwde al bij de dressuur een flinke voorsprong op. Een uitstekende marathon en een foutloze vaardigheid bracht de eindscore op -137.02 voor de Australiër. Koos de Ronde werd tweede, met de vijfde dressuurscore en tweede plaatsen in de marathon en de vaardigheid kwam zijn eindtotaal op -151.49. Landgenoot IJsbrand Chardon finishte als derde met -157.57.

Nederland beste team

De podiumplaatsen van De Ronde en Chardon vormden de basis voor de Nederlandse overwinning in de landenwedstrijd. Een team moest uit minimaal twee spannen bestaan, voor Nederland zat ook Edwin de Graaff in het team. Duitsland werd tweede, dankzij de prestaties van Michael Brauchle en Mareike Harm, de derde plek ging België met Dries Degriek en Tom Stokmans.

Tevreden bondscoach

Bondscoach Ad Aarts was uiteraard tevreden met de overwinning van zijn team. “Zowel Koos als IJsbrand reden met een andere opstelling, dus waren nog iets zoekende, maar ze werden toch knap tweede en derde. We liggen wat mij betreft mooi op schema richting het WK.”